הבדל בקונטראסט + יובש בשתי העיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדל בקונטראסט + יובש בשתי העיניים
    מוחמד
    27/06/2016

שלום רב,

אני חולה קראטוקונוס מזה 10 שנים, עברתי לפני כמה שנים קרוס-לינקינג והשתלת טבעות, היום הראייה שלי טובה ונעזר במשקפיים במידה ורצה לראות fullHD :) .

לאחרונה אני מרגיש יובש בעיניים כשאני קם בבוקר,אני משתמש בטיפות עיניים של דמעות מלאכותיות וגם ג׳יל לפני שינה, אך היובש לא חולף. יש לציין כי אני עובד מול מסך מחשב בחדר ממוזג כ-10 שעות ביום, האם מדובר בתופעה רגילה או שיש לעבור בדיקה מסויימת ?

השאלה השנייה, מה הסיבה שעין שמאל רואה צבעים יותר טוב מימין, כלומר עין ימין רואה צבעים פחות חזקים, למשל כשאני מסתכל על אובייקט בצבע חום, עין ימין רואה אותו פחות חום מעין שמאל, האם יש קשר, חלילה, לסכנה כלשהי ?

תודה רבה,
    מוחמד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הבדל בקונטראסט + יובש בשתי העיניים - תגובה

ד``ר יורם שוחט
    27/06/2016

בחדר ממוזג הלחות היחסית נמוכה וזה יכול להגביר יובש בעיניים. גם עבודה מול מחשב יכולה להגביר יובש (חפש בגוגל תסמונת מחשב-ראיה). לפעמים החלפת סוג הטיפות ו/או הגברת תכיפות ההזלפה יכולה לעזור. בכל מקרה, לאור כל מה שעברת ממליץ לפנות לרופא עיניים ולא לעשות נסיונות עצמיים.
    לגבי ההבדל בראיה בין שתי העיניים יש לפנות לרופא לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו