שיער לבן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיער לבן
    שירה
    14/12/2015

שלום, אני בת 26 ולאחרונה החלו לצוץ לי שערות לבנות באזור הרקה. מותר לציין שאין לי במשפחה היסטוריה של הלבנה מוקדמת, ולכן הדבר מפתיע. אני משתדלת לשמור על תזונה בריאה אך לאחרונה עישנתי יותר מבדרך כלל.
    איך ניתן להתמודד בצורה טבעית עם המטרד? מה יכול להיות הגורם להופכת שיער לבן בגיל כה צעיר ?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיער לבן

הוספת תגובה

• שיער לבן - תגובה

רוני חתוכה
    15/12/2015

שלום רב

הנה כמה עובדות על הלבנת שיער מוקדמת אצל נשים:

1. גנטיקה – זוהי הסיבה הרווחת ביותר להלבנה בגיל צעיר, פשוט עניין של תורשה.
    2. לחץ או מתח – בניגוד לדעה הרווחת, לחץ או מתח עדיין לא הוכחו בוודאות כגורמים לשיער לבן.
    3. לעומת זאת, המושג "הלבנתי תוך יום" יכול לקרות במצב של מחלה אוטואימונית בשם אלופסיה העלולה לגרום להלבנה בתוך זמן קצר, אולם לאחר טיפול בקורטיזון, הצבע עוד יכול לחזור.
    4. צפיפות העצם – מחקרים שונים נעשו בתחום, ניסו למצוא את הקשר שבין נשים שהאפירו בגיל צעיר לבין צפיפות עצם נמוכה, אולם התוצאות היו סותרות ולא הוכח עדיין קשר ברור בין השניים.
    5. בלוטת התריס או מחסור בויטמין B12 עלולים גם כן להיות הגורם לבעיה, אולם במקרה זה, לעומת הלבנה הנובעת מגנטיקה למשל, הבעיה היא הפיכה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו