האם אכן יש צורך במשקפיים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אכן יש צורך במשקפיים?
    ענת
    11/08/2011

בני 3 ותשעה חודשים.
    לאחר הפניית טיפת חלב, פנינו לרופאת עיניים שהפנתה למרפאת עיניים מרכזית
    שם הילד נבדק ולאחר הרחבת אישונים , בבדיקה עם כל מיני עדשות החליט הרופא שיש אסטיגמציה בשתי העיניים (ימין 1.75, שמאל 1.25.
    אם זאת ציין שהילד רואה טוב יותר ממה שהיה מצפה (הצליח לזהות את כל הצורות פרט להכי קטן).
    לא הצלחתי לקבל ממנו תשובה ברורה לגבי החשיבות של משקפיים, ולכן אודה לך על חוות דעתך, מתוך ניסיונך
    1. האם יש סיכוי שזה יסתדר לבד?
    2. במידה לא ירכיב משקפיים המצב יכול להחמיר?
    יש לציין שהילד רואה טלויזיה, ומזהה דברים מרחוק, כך שבעיית הראיה היא לא מורגשת ביום יום ולולא הבדיקה לא היתה מתגלה.
    ועוד דבר לי ולבעלי משקפיים מגיל ההתבגרות (לי יש גם צילינדר)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם אכן יש צורך במשקפיים?

הוספת תגובה

• האם אכן יש צורך במשקפיים? - תגובה

ד''ר עידי מצר
    13/08/2011

ילדים אינם זקוקים בדרך כלל לחדות ראייה הכי טובה ליום יום. ברם, לצורך המשך התפתחות תקינה של מערכת הראייה (המוח) הם זקוקים לראות באופן חד וברור. לכל גיל יש את הגבול העליון של טשטוש בגלל בעיות אופטיות ובנך חצה גבול זה עם האסטיגמציה שלו. על מנת שתוכלי לאפשר לו ראייה חדה ומלאה כשיהיה גדול, אני ממליץ כן לתת לו משקפים. מנסיוני מרבית הילדים ישארו עם משקפים אך חלק קטן בסופו של דבר מוריד אותם עקב ירידת המספר. ומילה אחרונה לגבי העובדה שלך ולבעלך משקפים מגיל ההתבגרות בלבד. זו תצפית אישית שלי, אך במקרים רבים זו התמונה המשפחתית שאני מקבל. כלומר לדעתי יש מגמה באוכלוסיה של הקדמת הצורך במשקפים לגיל צעיר יותר. הסבה לכך לא ברורה לי ויתכן ונובעת משילוב של בדיקות סקר מקיפות יותר היום לעומת העבר מחד ועלייה באחוז האנשים באוכלוסיה הזקוקים למשקפים מאידך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו