מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אכן יש צורך במשקפיים?ענת11/08/2011
בני 3 ותשעה חודשים.
לאחר הפניית טיפת חלב, פנינו לרופאת עיניים שהפנתה למרפאת עיניים מרכזית
שם הילד נבדק ולאחר הרחבת אישונים , בבדיקה עם כל מיני עדשות החליט הרופא שיש אסטיגמציה בשתי העיניים (ימין 1.75, שמאל 1.25.
אם זאת ציין שהילד רואה טוב יותר ממה שהיה מצפה (הצליח לזהות את כל הצורות פרט להכי קטן).
לא הצלחתי לקבל ממנו תשובה ברורה לגבי החשיבות של משקפיים, ולכן אודה לך על חוות דעתך, מתוך ניסיונך
1. האם יש סיכוי שזה יסתדר לבד?
2. במידה לא ירכיב משקפיים המצב יכול להחמיר?
יש לציין שהילד רואה טלויזיה, ומזהה דברים מרחוק, כך שבעיית הראיה היא לא מורגשת ביום יום ולולא הבדיקה לא היתה מתגלה.
ועוד דבר לי ולבעלי משקפיים מגיל ההתבגרות (לי יש גם צילינדר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אכן יש צורך במשקפיים? - תגובה
ד''ר עידי מצר13/08/2011ילדים אינם זקוקים בדרך כלל לחדות ראייה הכי טובה ליום יום. ברם, לצורך המשך התפתחות תקינה של מערכת הראייה (המוח) הם זקוקים לראות באופן חד וברור. לכל גיל יש את הגבול העליון של טשטוש בגלל בעיות אופטיות ובנך חצה גבול זה עם האסטיגמציה שלו. על מנת שתוכלי לאפשר לו ראייה חדה ומלאה כשיהיה גדול, אני ממליץ כן לתת לו משקפים. מנסיוני מרבית הילדים ישארו עם משקפים אך חלק קטן בסופו של דבר מוריד אותם עקב ירידת המספר. ומילה אחרונה לגבי העובדה שלך ולבעלך משקפים מגיל ההתבגרות בלבד. זו תצפית אישית שלי, אך במקרים רבים זו התמונה המשפחתית שאני מקבל. כלומר לדעתי יש מגמה באוכלוסיה של הקדמת הצורך במשקפים לגיל צעיר יותר. הסבה לכך לא ברורה לי ויתכן ונובעת משילוב של בדיקות סקר מקיפות יותר היום לעומת העבר מחד ועלייה באחוז האנשים באוכלוסיה הזקוקים למשקפים מאידך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)