משקפיים לילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משקפיים לילד
    חגית
    16/08/2011

לרופא שלום רב.
    בני בן 8 . לפני כשנה עבר בדיקת ראיה אצל רופא עיניים ונימצא מספר קטן בעין אחת אבל ההמלצה היתה להימנע ממשקפיים אם הוא רואה בסדר. לאחרונה הילד התלונן שאינו רואה מהלוח בכיתה וגם בבית הוא צריך להתקרב לטלויזיה. בהמלצת רופא הילדים הלכנו לבדיקת "אורטופטיקה". שם נמצא כי לילד יש re-1.5 le-0.75/-0.5x5 לרחוק . כמו כן נמצא שלילד כשהוא מרכיב משקפיים לרחוק הוא אינו רואה לקרוב ולכן הבודק המליץ על משקפי בי פוקל עם +1.75 . כלומר שחצי משקף יהיה לרחוק וחצי לקרוב. הבודק אמר שלילד יש esophoria, שמחמיר עם המשקפיים לרוחק הראיה. אנחנו בהתלבטות גדולה כי נראה לנו לא שייך לתת לילד משקפי מולטי פוקל מה גם שההסתגלות אליהם היא לא פשוטה. נשמח לשמוע את דעתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקפיים לילד

הוספת תגובה

• משקפיים לילד - תגובה

ד''ר עידי מצר
    16/08/2011

לפי ממצאי הבדיקה ששלחת בנך זקוק למשקפים למרחק. אינני בטוח לגבי נושא התיקון השונה לקרוב. אזופוריה בפני עצמה לא מצריכה משקפי ביפוקל, אלא אם יש התכנסות עיניים חזקה מאד, דבר שהוא נדיר במקרה כמו של בנך. הייתי ממליץ שתגיעו לרופא עיניים לילדים ופזילה להערכה מלאה שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים לילד - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    16/08/2011

אם אכן יש לילד אזופוריה לקרוב (כלומר פזילה סמויה לקרוב) כנראה שאין מנוס ממשקפי ביפוקאל או מולטיפוקאל. אני הייתי הולך לחוו"ד שנייה כי מה שאת מתארת קצת נדיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו