צילינדר בגיל 4

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילינדר בגיל 4
    אילנה
    22/08/2011

שלום רב
    ביתי בת 4 עד עתה ראתה טוב למרות שבגיל שנה וחצי קיבלה משקפיים עם פלוס 3.5 בשתי העיניים.

היא לא הרכיבה אותם וגם אמרו לי שזה ירד עם הזמן כך שזה לא קריטי.- האם זה נכון? כעת בעין 1 יש לה פלוס 2(אכן ירד) ובעין שנייה יש פלוס 3.5.

2. כעת בבדיקה האחרונה נמצאו צילינדרים גבוהים של מינוס 3.5 בעין 1 ושל מינוס 4 בשנייה וללא פזילה. שאלתי היא -בבדיקה לפני שנה לא התגלו הצילינדרים , יכול להיות שהם פספסו או שזה יכול לצוץ פתאום?
    האם זה בגלל שלא הרכיבה משקפיים בזמן או שזה בגלל שגדלה מאד (גבהה מאד)בשנה האחרונה ולכן העין השתנתה?
    האם הצילינדרים עלולים עוד לעלות אם לא תרכיב כל היום משקפיים או שירדו במידה ותרכיב משקפיים? במידה ותרכיב רק אחהצ ולא בגן עלול להגרם לה נזק מבחינת הראייה והמספרים יעלו?

לי יש גם צילינדרים וכאשר גבהתי כל שנה החליפו לי משקפיים.
    אשמח לתשובה בהקדם כי ילדתי מאד מתנגדת למשקפיים בגן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילינדר בגיל 4

הוספת תגובה

• צילינדר בגיל 4 - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    22/08/2011

למען האמת - יותר מדי שינויים במספרים אצל הבת שלך. אני בשלב ראשון הייתי הולך לעוד חוות דעת בכדי לוודא שאין טעות.
    לגבי שינויים לאחר גביהה - לא מכיר אפקט כזה אבל עקרונית שינויים המספר זה דבר שקורה.
    אם אכן יש בעין אחת +2.0 ובשניה +3.5 זאת הבעייה היותר קשה כי זה יגרום לעין עצלה. צריך אולי לסגור עין אחת עם רטייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדרים ושינוי במספר

אילנה
    23/08/2011

האם המספר יכול לרדת אם תקפיד להרכיבם? האם המספר עלול לעלות במידה ולא תהיה עימם כל היום? מתי אדע אם יש צורך לסגור את העין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילינדרים ושינוי במספר - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    23/08/2011

האם המספר יכול לרדת אם תקפיד להרכיבם?
    הרכבת המשקפיים לא משפיעה על המספר
    האם המספר עלול לעלות במידה ולא תהיה עימם כל היום?
    כנ"ל
    מתי אדע אם יש צורך לסגור את העין?
    אם הראייה לא תשתפר תוך חודש חודשיים יש לסוגר עין אבל זה תפקיד הרופא להחליט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו