עצב ראייה מורם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצב ראייה מורם
    יורם
    24/08/2011

דוקטור שלום !
    אתמול ביקרתי אצל רופאת העיניים בבדיקה שגרתית.
    הרופאה אמרה לי לקרוא מהלוח את האותיות ואח"כ נתנה לי
    טיפות להגדלת האישון וביקשה ממני לחזור בעוד כ15 דקות.
    היא בדקה את האישונים שלי במשך הרבה זמן ולבסוף הודיעה לי כי
    עצב הראייה מורם אצלי בשתי העיניים ושייתכן שזה דבר מולד אך עדיין יש לבדוק.
    בהפנייה לאולטרסאונד (שטרם עשיתי) היא כתבה כך:
    עצב הקרנית מעט מורם בגבול הנזלי ללא טשטוש גבולות ללא הסתרה של כלי דם, דרוזן?
    (שמאל וימין). אני מאוד מפחדת מהבדיקות ורציתי לשאול לשם מה הבדיקות , כלומר מה הבעיה שהעצב טיפה מורם והאם יש לי סיבה לחשוש?
    (מצורפת תמונה של ההפניה לאולטרסאונד אשמח אם תעיין בה)
    בתודה מראש!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצב ראייה מורם

הוספת תגובה

• עצב ראייה מורם - תגובה

ד''ר עידי מצר
    24/08/2011

דרוזן הוא מצב שפיר מולד של ראש עצב הראיה, אשר במרבית המקרים אין לו השפעה על הראייה. במקרים נדירים הוא עלול לגרום להפרעות בשדה הראיה (לכן הייתי שולח אותך גם לבדיקת שדה ראיה במידה והחשד שלה יאושר בבדיקת האולטרה סאונד, על מנת לשלול בעיה נדירה זו)
    בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

יורם
    24/08/2011

תודה על התשובה המהירה אך רציתי לשאול אם דרוזן היא האפשרות היחידה כי הרופאה כתבה אבחנה משוערת: optic disc disrders האם הכוונה היא לדרוזן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר עידי מצר
    24/08/2011

יש עוד אפשרויות. זו השכיחה לפי הממצאים שציינת. קשה לי להתייחס לסבירות האפשרויות האחרות מבלי שבצעתי בעצמי את הבדיקה. מאחר ואין לך תלונות או מחלות רקע אחרות זו לדעתי האפשרות הסבירה לעת עתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו