עין עצילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עין עצילה
    אירה
    12/10/2011

שלום רב. לפני כחודש לקחתי את הבת שלי בת 4 לבדיקת עניים שגרתית (ללא שום סימנים שמשהו לא בסדר). בבדיקה עם הלוח היא ראתה את הכל כולל שורה התחתונה עם שתי העניים. כשסגרתי לה עין אחד היא המשיכה לראות את הכל וכשעברנו לעין השניה, היא הפסיקה לשתף פעולה. הרופאה בדקה אותה באמרה שיש לה עין עצילה ולאחר הרחבת העישונים נמצא כי המספר הוא עין ימין +2 ועין שמאל +6! קיבלנו מרשם למשקפיים עין ימין 0 ועין שמאל +4, הרופאה הסבירה כי זה לאיזון בין המספרים. השאלה שלי האם זה הגיוני שלא היו שום סימנים על כך שהילדה לא רואה טוב. איך מסבירים שבלוח היא הצליחה לראות את השורה התחתונה למרות ששתי העניינים לא רואות טוב? חשוב לציין כי אני סובלת מפזילה ורואים את זה אך ורק כשאני עייפה, או אולי זה בעצם עין עצילה, עד היום לא ממש הבנתי מה ההבדל, אשמח מאוד לקבל הסבר קצר מה הבדל בין פזילה לעין עצילה. תודה מראש וחג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עין עצילה

הוספת תגובה

• עין עצילה - תגובה

ד''ר עידי מצר
    14/10/2011

עין עצלה היא מצב בו המוח לא מתפתח מבחינת יכולתו לראות טוב בשל מגוון של גורמים שאחד מהם היא הפזילה. על מנת למנוע מצב של בלבול לילדה בה היא רואה 2 תמונות שונות בכל עין, המח מגן עליה בכך שהוא מפסיק להשתמש בעין הפוזלת. הדבר מצד אחד מונע כפל ראייה שזה בלתי נסבל, אך מצד שני מונע מהמוח בצד העין הפוזלת לקבל את הגירוי הדרוש לו להמשך התפתחות ראייתית תקינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה

אירה
    15/10/2011

תודה על התשובה, אך אני עדיין מתקשה להבין איך היתכן שבבדיקה עם הלוח הבת שלי הצליחה לראות עם שתי העניים את השורה התחתונה הרי גם העין "הטובה" לא רואה טוב (+2)? האם כדאי ללכת לקבלת עוד חוות דעת אצל רופא אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עוד שאלה - תגובה

ד''ר עידי מצר
    15/10/2011

בגיל צעיר בתך יכולה למקד ולהתגבר על הפרעות ראייה נמוכות (2+). רק כאשר עוצמת המיקוד הנדרשת מאד גבוהה, יש התעייפות של שרירי המיקוד לאחר זמן מה, ראייה מטושטשת, וגרימת עין עצלה למרכז הראיה במוח באותו צד עם העין עם המספר הגבוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו