מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרתכםא10/11/2011
התינוקת שלי בת 8 חודשים, נולדה פגית (בשבוע 33), הייתה באוהל חמצן.
בגיל חודש וחצי היינו בביקורת אצל רופאת עיניים, שאמרה שהכל בסדר ולחזור שוב בעוד מס' חודשים.
היום נבדקה שוב ונאמר לנו שיש לה מס' גבוה (5.5) בשתי העיניים., וככל הנראה תצטרך משקפיים.
אשמח להבין מה המשמעות? מה בעצם היא רואה? מדוע זה קורה? איך ניתן לשים משקפיים לתינוקת כ"כ קטנה? והאם זה יכול לעזור או שתישאר כך כל החיים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרתכם - תגובה
ד''ר עידי מצר10/11/2011בגיל צעיר מערכת הראייה איננה מפותחת ועל מנת שיגרם טשטוש ראייה משמעותי, נדרש שיהיה מספר גבוה משמעותי. במקרה של תינוק בן מספר חודשים מעל ל-6+ נחשב למספר משמעותי שגם בגיל כה רך עלול לגרום לטשטוש יתר ולפגוע ביכולת המוח להתפתח כראוי מבחינת ראייה. במספרים כאלה מנסיוני וממחקר שערכתי בתנוקות וילדים עם מספרים כאלה עולה כי בדרך כלל יש נטיה למספרים אלה לעלות. בשל כך ההנחה של רופאת העיניים היא שיהיה צורך במשקפים. לכל גיל יש מסגרות מתאימות וכך גם לגיל הרך. צריך רק להפנות אותך לחנויות מתאימות המחזיקות במסגרות לתנוקות ולילדים במידה ובתך תזדקק בסופו של דבר למשקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)




