שאלה עבור ד"ר מצר!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה עבור ד"ר מצר!!!
    שאלה חשובה
    13/02/2008

שלום ד"ר מצר,
    ילדתי לפני כ-11 תאומים בשבוע 31 בפגיה ברמב"ם. הם עברו מעקבי עיניים גם על ידך.
    לפי כשבוע וחצי שמתי לב כי לביתי, שיש לה עיניים כחולות יש עין אחת חצי כחולה וחצי חומה(לדעתי זה לא התחיל כחצי אלא הלך והתגבר). בביקורת האחרונה בפגיה אכן אישרו את החשדות והפנו אותנו לטיפולך.
    אתמול היינו בבדיקה אצל רופא פרטי מומחה שלא מצא כל הוכחה לבעיה, הוא ביצע גם בדיקות במנורת סדק ובדק את שתי העיניים, הוא אומר כי אין סיבה לדאגה אך כדי לשלול באופן ודאי Waardenburg syndrome יש לבצע cocaine test במסגרת ביה"ח. שאלותי הן:
    1. האם הבדיקה מסוכנת?
    2. האם באמת יש צורך לבצע אותה? והאם עפ"י המידע היית אכן ממליץ לבצעה?בהנחה שאכן כל שאר הפרמטרים תקינים.
    3. במידה ויש לבצע את הבדיקה האם יתן לעשות זאת במסגרת הבדיקה הבאה שלנו אצלך בביה"ח או שצריך לקבוע תור מיוחד? ( אני פשוט ממש לא מעונינת לטרטר אותה לביה"ח ובסופו של דבר לחזור על בדיקות שבוצעו ולא לבצע באותו היום את הבדיקה הנ"ל )
    4. במידה ואכן לא קים הסינדרום ממה יכול לנבוע כזה דבר? מה יכולים להיות הגורמים? הבנתי שמדובר בתופעה נדירה.

מתנצלת על ריבוי השאלות אבל אני מאוד מאוד דואגת!!!
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עבור ד"ר מצר!!!

הוספת תגובה

• עינים בצבע שונה

ד''ר עידי מצר
    13/02/2008

הסיבות לעיניים בצבע שונה בגיל הינקות הם רבות. יש מצבים הרבה יותר שכיחים מתסמונת וארדנבורג היכולים לגרום לכך. אני מציע שתגיעו לבדיקה אצלי ולפי תוצאות הבדיקה אוכל לכוון אתכם לבירור/מעקב הרצוי ולענות על שאלות רלוונטיות. במידה ואתם במכבי אנא צרו קשר עם המרפאה שלי 04-6069906, אם לא, אנא צרו קשר עם מרפאת רמב"ם לקבלת תור ב-04-8542497.
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר מצר

שאלה חשובה
    13/02/2008

תודה רבה על התגובה המהירה,
    אכן ניסיתי לקבוע תור במירפאתך אך נאמר לי לצערי כי התור הקרוב הוא בחודש מאי...(ואז אז יש עוד המון זמן.... )
    חבל לי לטלטל את התינוקת לביה"ח עם כל הזיהומים וכו... מה גם שכפי שצינתי ערכנו בדיקה אצל רופא מומחה שציין כי עפ"י מה שהוא צופה הכל תקין.הבדיקה ממש לא נעימה וחבל לי שהיא תעבור אותה שוב. האם יש דרך להעביר לך את הסיכום של הרופא וחוות דעתו( אנו גם מגיעים אליו לביקורת בעוד מספר ימים שוב) ובמידה ותמצא לצורך נתאם את ה- cocaine test?
    - מהם הגורמים הנוספים בגדול לעינים בצבע שונה? ( שוב בהנחה שהבדיקות תקינות)
    אני מאוד מודאגת...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בירור

ד''ר עידי מצר
    13/02/2008

אנא בקשי תור דחוף אלי. אני אאשר את זה. אשמח אם תביאי את החומר הרפואי הקיים (בדיקת הרופאים הקודמים) איתך. אני מקווה שאוכל לשפוך יותר אור על המצב.

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה על העזרה ועל הנכונות

שאלה חשובה
    14/02/2008

ד"ר מצר,
    תודה רבה על עזרתך.
    ביום שלישי הקרוב אנו מגיעים לביקורת אצל ד"ר משה שניר.
    למירפאתך נגיע ביום שישי הבא עם כל החומר הרפואי+חוו"ד של ד"ר שניר.
    בתקווה לבשורות טובות...
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא עם צבעים שונים בעיניים

ליאת
    15/02/2008

שלום קוראים לי ליאת ויש לי בן עם בעיה דומה אם בא לך לדבר תשאירי טלפון ואני אחזור אלייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

שאלה חשובה
    17/02/2008

הסבירו לכם ממה זה נובע?
    יש לך סיפור מעודד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא עם העיניים השונות

ליאת
    19/02/2008

אין הסבר מדוייק אבל את יכולה לחפש באינטרנט כל מיני מאמרים בנושא מה שהכי חשוב בסופו של דבר שזה לא יפגע בראיה של הילד את הצד האסתטי שבדבר לומדים לקבל ולאהוב . שוב אם בא לך לדבר תשאירי טלפון ואני אחזור אלייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר מצר

ענבל קונמי
    01/03/2009

שלום, גם לבן שלי יש עיניים בצבעים שונים ובנוסף יש לו תלתל בהיר בשיער כהה יותר. שני מאפיינים של וארדנבורג. הוא שומע טוב. האם שני המאפיינים שציינתי בהכרח אומרים שיש לו וארדנבורג או שיכול להיות צירוף מקרים? האם יכול להיות שתהיה לו ירידה בשמיעה או שהירידה היא בד"כ מולדת? אני יודעת שאתה עוסק ברפואת עיניים ולא אוזניים, אך אם אתה מכיר את התסמונת אשמח לחוו"ד כי המאמרים שמצאתי לא נהירים לי. תודה (-:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו