סתימה בשק דמעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סתימה בשק דמעות
    לרה
    09/05/2012

שלום רב,
    יש לי תינוקת בשישה וחצי חודשים, נולדה עם סתימה בעיינים באחד עבר לה ובשניה עוד לא...
    היינו אצל רופאת עיניים עשתה לה הרחבה אישון, אמרה שהכל בסדר למרות שהילדה בכתה המון ואני לא יודעת כמה היא הצליחה לבדוק.
    אני רוצה לדעת מה ניתן לעשות חוץ מעיסוי, והאם נזלת (שכל הזמן יש לה) משפיע על המצב..
    שמעתי גם מאמא אחת ששמה לתינוק שתן של התינוק בעין וזה עבר לו. יש הוכחה לזה או סתם ניסתה?
    אני פשוט כבר לא יודעת מה לעשות, כי מן הסתם לא רוצה להגיע לניתוח...
    אבל מאוד אשמח אם אפשר לקבל המלצות של מנתחים..
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סתימה בשק דמעות

הוספת תגובה

• סתימה בשק דמעות - תגובה

ד''ר עידי מצר
    13/05/2012

90% מהמקרים של חסימה מולדת של דרכי הדמעות יעבור באופן טבעי עד גיל שנה. מטרת העיסוי היא למנוע סיבוכים של דלקות זיהומיות של שק הדמעות עקב הצטברות ריר המופרש לדרכי הדמעות.
    חשוב שרופא אאג יבדוק שאין חסימה בחלל האף.
    נזלת והתקררות בהחלט מחמירות את החסימה בשל הגודש בחלל האף היכול אף למנוע ניקוז תקין של דמעות. טיפול להפחתת הגודש באף והנזלת יכול לעתים לעזור!
    אם המצב לא יעבור עד גיל שנה הייתי ממליץ לשקול שטיפה ופתיחה כירורגית של דרכי הדמעות. דבר זה נעשה באופן שגרתי אצל דר' מורד ואצלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סתימה בשק דמעות - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    13/05/2012

סתימה בדרכי הדמעות היא תופעה שכיחה שבדרך כלל (90%) עוברת לבד עד גיל שנה. לכן, הייתי ממליץ לחכות בסבלנות למרות שזה מטריד ולא אסתתי.
    מעבר ללחיצות לא הייתי עושה דבר כרגע בטח לא לשים שתן או חלב אם או עוד מיני הצעות...
    אם בגיל 10-12 חודש עדיין תהיה דמעת ותזדקקי לניתוח תוכלי לקבוע תור לדר מצר או אלי (דר מורד)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו