פזילה ומשקפי מולטיפוקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פזילה ומשקפי מולטיפוקל
    דוד
    09/06/2012

שלום רב ,

אודה לכם אם תסבירו לי למה לא מומלץ לרשום משקפי מולטיפוקל במקרים של

ALT ET / ALT XT ?

ומה אם בנוסף ל ALT ET יש גם ACC ET ? איך זה ישפיע על ההחלטה לרשום משקפיים מולטיפוקליים למטופל ?

בברכה,

דוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פזילה ומשקפי מולטיפוקל

הוספת תגובה

• פזילה ומשקפי מולטיפוקל - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    09/06/2012

אני מעדיף שתשאל שאלה ספציפית בקשר למקרה ספציפי כי לשאלה ששאלת אי אפשר לענות בכמה שורות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה ומולטיפוקל

דוד
    09/06/2012

שלום פרופ' מורד,

למרחק : ^25 ALT INTERMITTENT ET (עם תיקון וללא תיקון ).

לקרוב : ^12 ALT INTERMITTENT ET + ACC ET עם תיקון (^40 ללא תיקון).

האם יהנה ממשקפי מולטיפוקל ?

בברכה,

דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזילה ומולטיפוקל - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    10/06/2012

המולטיפוקאל חסר טעם כי איננו מאזן את הפזילה. מציע שתפנה לבדיקה אצל רופא אחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

דוד
    17/06/2012

שלום פרופ' מורד,

המולטיפוקל לא מאזן את הפזילה ,אך גם בביפוקל הפזילה קיימת (למרחק הפזילה ללא תיקון ועם תיקון זהה ולקרוב הפזילה עם תיקון יורדת ,אך קיימת).

נצא מתוך נק' הנחה שהמולטיפוקל / הביפוקל מותאם כראוי תוך התחשבות בכל הפרמטרים הרלבנטיים.

בכל זאת, אם למטופל יש ALT XT או ALT ET הרי בעוד שעין אחת ישרה השנייה סוטה ומסתכלת דרך איזורי העיוותים , האם הדבר מקשה על הסתגלות למשקפי מולטיפוקל ?

אני מדבר על מצב בו אין דיכוי מוחלט אלא INTERMITTENT .

שאלה נוספת : האם יתכן שהמולטיפוקל אף יחריף את מידת הפזילה בניגוד לביפוקל(בגלל עניין העיוותים בצדדים ופחות שטח למרחק וקריאה)?

תודה מראש,

דוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    20/06/2012

אין טעם בביפוקל אם קיימת עדיין פזילה. יש לעשות ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים מאזנים.

פשוש שואל
    02/07/2012

פזילה בעקבות טראומה תוקנה מזמן. תנועות העיניים מלאות. יש פזילה סמויה בגלל ספיגת רקמת שומן (נספג שם דימום מאסיבי אחרי הרבה זמן). אני חייבת משקפיים מאזנים שאפשר ללכת איתם גם באור יום בחוץ בלי משקפי שמש. לא קל לאבחן אותי. זה נראה כמו דברים אחרים . תלוי איך אני מסתכלת. אני מסוגלת להסתכל עם שתי היניים-עם עין מין או עם עין אחת -שמאל עם שתי העיניים שדה הראיה שלי מצטמצם במבט שמאלה. איך איפה ואילו בדיקות לעשות בשביל משקפיים מאזנים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו