מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוצר ראיה גבוה מאוד לילדה בת שלוש .אפרת29/07/2012
לקחתי את הבת שלי לבדיקת עיניים בגיל שלוש. בדיוק לפני שבוע.
לא הייתה סיבה מיוחדת לזה שלקחתי אותה . הסיבה שהחלטתי לקחת אותה זה בגלל שקראתי באינטרנט שחשוב לעשות לילד בדיקת ראיה בגיל שנה וחצי ובגיל שלוש.
הילדה מתפתחת יפה. , ילדה חכמה, פעילה. רצה בגן שעשועים ,מטפסת. עושה הכל.
הרופא עיניים שמתמחה בילדים בהדסה עין כרם בדק אותה ואמר לי שיש לה קוצר ראיה גבוה עין אחת מינוס שבע ועין שניה מינוס שש וחצי.
אני הייתי בשוק. כי גם לא עלה בדעתי שהילדה לא רואה טוב. אם לא הייתי לוקחת אותה לבדיקת ראיה בגיל שלוש לא הייתי חושבת שהיא לא רואה טוב
וגם לי אין משקפיים , לבעלי אין משקפיים, לאחים שלי ולהורים שלי אין משקפיים. כנ: ל לגבי המשפחה של בעלי.
וגם לשני הילדים שלי הגדולים. (האחים שלה)אין משפקיים. בת שבע ובן חמש.
ממה נגרם קוצר ראיה כזה גבוה אם הסיבה לא גנטית.
הילדה נולדה בהריון תקין, משקל תקין ובזמן. קילו 2900.
אני בהלם.
בכל מקרה עשינו לה משקפיים בהמלצת הרופא אבל הילדה כבר שבוע מסרבת לשים אותם. אני שמה לה אותם והיא מורידה. רוב שעות היום היא בגן. וגם לגננת עושה בעיות.
האם יש אפשר לטפל בבעיה חוץ ממשקפיים.
מה לגבי השתלת עדשה. ?
מה לגבי לייזר. ?
לאיזה מספר הילדה יכולה להגיע בגיל18. ?
האם היא תהיה כבדת ראיה. אני מתה מפחד.
נפל עליינו בום כזה ואנחנו חסרי אונים ולא יודעים למי לפנות. ומה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לגבי עדשות מגע.
אפרת30/07/2012אם אין שום ניתוח בשלב הזה. האם אפשר להרכיב לה עדשות מגע בגלל שהיא מסרבת לשים משקפיים
כמובן שאני אקפיד לנקות לה אותם . להוריד אותם לפני השינה .
קראתי גם שיש עדשות מיוחדות שיצאו שחודר מהם יותר חמצן בעין.
מה ההמלצה.
איזה עדשות כדאי לשים לה בשלב הזה . רכות . קשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצר ראיה גבוה מאוד לילדה בת שלוש . - תגובה
פרופ` יאיר מורד30/07/2012שלום רב
ראשית אני לא מופתע. לעיתים קרובות אנחנו רואים ילדים שמתפקדים היטב למרות מספר גבוה. הם פשוט לא מכירים מצב אחר...
לשאלותייך:
האם יש אפשר לטפל בבעיה חוץ ממשקפיים.
לא. כל פתרון אחר יהיה פחות טוב
מה לגבי השתלת עדשה. ?
ניתוח שאין שום סיבה לעשותו כי לא ימנע שמוש במשקפיים ויסכן לחינם את העין.
מה לגבי לייזר. ?
בגיל 18
לאיזה מספר הילדה יכולה להגיע בגיל18. ?
ימים יגידו. לעיתים אין שינוי גדול.
האם היא תהיה כבדת ראיה.
לא ולא.
אני מתה מפחד
אין סיבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)