ועוד שאלה לגבי קוצר ראיה גבוה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ועוד שאלה לגבי קוצר ראיה גבוה
    אפרת
    30/07/2012

מה הסיבה לקוצר ראיה גבוה בילדה בת שלוש , אם לנו ההורים שלה אין משקפיים, למשפחה שלי אין משקפיים, למשפחה של בעלי אין משקפיים. לאחים שלה הגדולים אין משקפיים. בת שבע ובן חמש.
    מה הסיבה יכולה להיות אם זה לא גנטי.
    הילדה נולדה בזמן . שבוע 38 . לידה תקינה במשקל 2900.
    והאם במקום משקפיים אני יכולה לשים לה עדשות מגע , בגלל שהיא מתנגדת וכל הזמן מורידה אותם. גם הגננת לא מצליחה לשכנע אותה.
    האם עדשות מגע יכולות להיות פתרון טוב. כמובן שאדאג לנקות את העדשות ולהוריד לה אותן בשינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועוד שאלה לגבי קוצר ראיה גבוה - תגובה

ד''ר עידי מצר
    30/07/2012

במקרים של קוצר ראיה גבוה מאד למעלה מ-10 דיופטר הייתי שוקל לתת עדשות מגע, אך בשל הסכנה שבזיהום, שריטה ופגיעה בלתי הפיכה בראייה עקב שימוש לא מושכל בעדשות מגע בגיל זה, אני מעדיף להמליץ על משקפי ראייה. כדאי גם לקחת אותה לרופא עיניים ילדים/רופא ילדים/גנטיקאי רפואי במחשבה על תסמונות הקשורות לקוצר ראיה גבוה בגיל זה (תסמונות שונות כגון סטיקלר, עוורון לילה סטטי מולד ועוד)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה אם אפשר

אפרת
    30/07/2012

אם הסיבה לקוצר הראיה היא לא גנטית כי בדקתי ואין לנו במשפחה שלי ושל בעלי קוצר ראיה. אין אפילו משקפיים.
    מה יוכלה להיות הסיבה חוץ מסיבה גנטית וחוץ מפגות כי היא נולדה בזמן במשקל 2900.
    ואם אני אדאג לנקות את העדשות ואטפל בעדשות ואני בעצמי אשים לה אותם. גם יש סכנה. ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו