מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 2 ניתוחים כושלים- מה עכשיו???שירן07/08/2012
היי, אני אמא לתאומות מדהימות בנות 1.3.
לאחת מהן יש חסימה של דרכי הדמעות בשתי העיניים מלידה.
בגיל שנה עברה פתיחה+שטיפה פעם ראשונה, לא הצליח.
החליטו לא לחכות הרבה ולבצע פתיחה+שטיפה פעם שניה ולדחות את השתלת הצינורית.
את הניתוח הזה היא עברה חודש שעבר בגיל שנה וחודשיים, אחרי הניתוח הייתה לה דלקת עיניים קשה וכמעט אושפזה בגלל חשש לזיהום, בסוף עבר אחרי טיפול מסיבי בטיפות+ אנטיביוטיקה ססיטמי.
הניתוח השני גם הוא לא צלח.
מה עכשיו?
אני מבינה שהפעם השלישית תהיה השתלת צינורית, אבל למה זה לא מצליח לה??
האם יש אפשרות שגם הצינורית לא תעזור?
שיהיה באמת צורך בניתוח מעקף הקשה יותר בתינוקת כל כך קטנה?
אשמח לדעת כמה זמן מומלץ לדעתך להמתין כרגע להשתלת הצינורית אחרי שלוקחים בחשבון שהיא עברה 2 ניתוחים בחודשיים.
כואב כבר הלב לראות את העין שלה כל היום רטובה, זה בטח מפריע לה לראייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 ניתוחים כושלים- מה עכשיו??? - תגובה
פרופ` יאיר מורד08/08/2012לדעתי לא היה טעם בניתוח השני - הייתי הולך ישר לצינוריות. כאמצעי בטחון נוסף הייתי מבצע הרחבה עם בלון קטטר לפני השתלת הצינורית.
עם זאת יש ילדים אצלם פרצדורות כאלה לא עוזרות וצריך להמשיך לניתוח גדול יתר שנקרא DCR בו פותחים פתח בעצם מעל שק הדמעות. נקווה שלא תגיעו לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- באיזה גיל כדאי לעשות צינורית?
שירן08/08/2012מזה חששתי.
כשהלכנו לניתוח השני אמרו לי בהתחלה צינורית, וביום שהגענו לניתוח הם החליטו לבצע שוב פתיחה ושטיפה בגלל הגיל הצעיר שלה.
אני הייתי סקפטית מאוד שאם זה לא הצליח פעם אחת אז למה שזה יצליח בפעם השניה?
אשמח לדעת באיזה גיל כדאי לעשות את הצינוריות?
האם צריך לקחת בחשבון שהיא עברה 2 הרדמות בחודשיים?
נקווה שלא נגיע לDCR.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- באיזה גיל כדאי לעשות צינורית? - תגובה
פרופ` יאיר מורד08/08/2012תני לה להחלים מהניתוח ועוד חודשיים שלושה הייתי עושה צינורית משולבת בבלון. אין חשיבות לנושא ההרדמה. ככל שתהיה גדולה יותר סיכויי ההצלחה יורדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)