מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבור פרופ' מורדאורה10/08/2012
צהריים טובים,
ברשותך 2 שאלות:
1. בני כבן 10, מרכיב כיום משקפיים מס מינוס שלוש ושלושת רבעי בשתי העיניים. אובחן אצלך כשהיה כבן שבע ומאז המספר עולה לו במספר שלם כל שנה .., אני כל הזמן תוהה אם יש קשר לישיבה ממושכת מול מסכים (מחשב, טלויזיה..)ומוצאת את עצמי נלחמת איתו כדי שיהיה כמה שפחות במסכים. והאמת..שאין לי באמת מושג..האם אכן יש קשר ..?, מהו הזמן המומלץ לשהייה מול מחשב?, האם טלויזיה פחות "בעיתית" בשל המרחק או שאין קשר.., בקיצור..אודה לך אם תבהיר לי אחת ותמיד מה אנו יכולים לעשות, מה בשליטתנו על מנת למזער אצלו את הנזק? אציין כי יש גם מרכיב גנטי כנראה, כי בעלי מרכיב מגיל צעיר.
2. האם ישנם תרגילים לעיניים שעשויים לעזור לו ואם כן, למי לפנות? (מאד, מאד מפריע לו עניין המשקפיים מבחינה חברתית..)
3. הוא בהפסקות לא מרכיב וכנל בשיעורי ספורט. האם אי הרכבה גם פוגעת בראייה?
4. ובהזדמנות זו..בתי גם נבדקה אצלך והכל תקין. היא בת חמש וחצי..האם כדאי להגביל זמן מסכים ואם כן לכמה? (גם בני בגילה ראה 6:6..)
הרבה תודה, אורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור פרופ' מורד - תגובה
פרופ` יאיר מורד11/08/2012שלום אורה
תשובות למטה
בני כבן 10, מרכיב כיום משקפיים מס מינוס שלוש ושלושת רבעי בשתי העיניים. אובחן אצלך כשהיה כבן שבע ומאז המספר עולה לו במספר שלם כל שנה .., אני כל הזמן תוהה אם יש קשר לישיבה ממושכת מול מסכים (מחשב, טלויזיה..)ומוצאת את עצמי נלחמת איתו כדי שיהיה כמה שפחות במסכים. והאמת..שאין לי באמת מושג..האם אכן יש קשר ..?
הוכח חד משמעית שקריאה ממושכת או צפייה ממושכת במסך מחשב (קרוב - לא טלויזיה רחוקה) מעלה את המספר
, מהו הזמן המומלץ לשהייה מול מחשב?
קשה לתת מספרים
האם טלויזיה פחות "בעיתית" בשל המרחק או שאין קשרץ
כפי שאמרתי זה לא המסך זה המרחק. גם לספר תהיה אותה השפעה.
בקיצור..אודה לך אם תבהיר לי אחת ותמיד מה אנו יכולים לעשות, מה בשליטתנו על מנת למזער אצלו את הנזק?
לא הרבה לצערי. אפשר לנסות משקפיים מולטיפוקליות לעיתים זה עוזר
.
אציין כי יש גם מרכיב גנטי כנראה, כי בעלי מרכיב מגיל צעיר.<br />2. האם ישנם תרגילים לעיניים שעשויים לעזור לו ואם כן, למי לפנות? (מאד, מאד מפריע לו עניין המשקפיים מבחינה חברתית..)
לצערי אין.
הוא בהפסקות לא מרכיב וכנל בשיעורי ספורט. האם אי הרכבה גם פוגעת בראייה?
לא רק בתפקוד
ובהזדמנות זו..בתי גם נבדקה אצלך והכל תקין. היא בת חמש וחצי..האם כדאי להגביל זמן מסכים ואם כן לכמה? (גם בני בגילה ראה 6:6..)
רצוי להגביל עבודה מקרוב עד כמה שזה מעשי ואפשרי
<br />הרבה תודה, אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)