דחוף - לד"ר מצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחוף - לד"ר מצר
    דקלה גלב
    03/09/2012

ביום שישי קיבלתי את הבשורה שביתי שירה בת הארבע (אוטוטו) צריכה להרכיב משקפיים, הייתי אצלך ד"ר מצר. בכל אופן מרוב השוק הפסקתי להקשיב להסברים - מתנצלת. נקבע במרשם כי לילדה שלי יש +1 בעין ימין ובשמאל +1.5 מה זה אומר פלוס בכלל? האם זהו מספרהקטן? האם במהלך חייה הראייה שלה תסתדר והיא לא תזדקק למשקפיים (שמעתי על מקרים כאלה...), יש לה גם צילינדר של -1 ו - -1.75 האם זה יכול להסתדר אי פעם? ומה זה אומר מינוס בצילינדר?
    האם מה שיש לה לפי המונחים הרפואים הוא מספר גבוה?
    אודה לתשובה בהקדם. אני אמא קצת חוששת וחרדה , מאחר שזו פעם ראשונה שאנחנו במשפחה נתקלים בילד שצריך משקפיים. הייתי קצת מופתעת מהבשורה בשישי כך שלא שאלתי מספיק שאלות. יתכן ואני מגזימתה בדאגותיי? האם רק לי זה קשה הרעיון או שלידה שלי יהיה קשה גם?
    תודה מראש,
    דקלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דחוף - לד"ר מצר

הוספת תגובה

• דחוף - לד"ר מצר - תגובה

ד''ר עידי מצר
    03/09/2012

מדובר במספרים בינוניים. יתכן והמספרים ירדו עם הזמן. מה שחשוב הוא שתתני לביתך את האפשרות להתפתח בצורה תקינה מבחינת יכולת המוח לראות היטב. זה תלוי בהרכבת המשקפים אשר יתנו למוח לקבל גירוי של תמונה חדה וברורה הדרוש על מנת שהמוח יתפתח בשנות הילדות כהלכה מבחינת יכולת ראיה. מדובר באופן ממשי בצמיחת מרכז הראיה במוח, החיבור בין תאי העצב ויכולתו לפענח ראייה עם תיקון אופטי מתאים.
    למעשה את מונעת התפתחות "עין עצלה" או נכון יותר מערכת ראייה לא תקינה בזכות הרכבת המשקפים.
    בהצלחה ונתראה עוד חצי שנה בבקשה למעקב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו