בן 10 שבועות לא תמיד עוקב במבט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 10 שבועות לא תמיד עוקב במבט
    דני
    05/09/2012

שלום,
    הילד שלי בן 10 שבועות, מתפתח באופן תקין (מדדי טיפת חלב תקינים, מחייך, משמיע קולות, רפלקסים תקינים וכו'). חשוב לציין שהוא היה חולה בצהבת ילודים (שחלפה לחלוטין רק לפני שבועיים בערך) והוא מבצע קקי רק פעם ב5-6 ימים (תופעה שהחלה לפני כשלושה שבועות לאחר שבתקופת חייו הראשונה לא הייתה קיימת והיו לו כ-5-6 יציאות ביום, רופא הילדים שלנו טוען כי זו תופעה תקינה לחלוטין אצל תינוקות יונקים)

במהלך בדיקת רופאה בטיפת חלב היא לא הצליחה לגרום לו לעקוב אחר האצבעות שלה. גם כשניגשנו לרופאת עיניים לילדים היא לא הצליחה לראות שהוא עוקב (היא גם בדקה אם יש משהו שחוסם את הראייה ולא מצאה ממצא יוצא דופן) וקבעה לו בדיקת מעקב לעוד חודש וחצי. בבית כאשר אני מנסה לבחון זאת בבית אני כן מצליח לגרום לו לעקוב אחרי האצבעות שלי או אחרי אובייקטים שונים (אמנם לא תמיד אבל ב-60-70% מהמקרים הוא בהחלט עוקב)

רציתי לדעת מה יכולות להיות סיבות אפשריות לבעייה של חוסר המעקב והאם עלי להיות מודאג נכון לרגע זה?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בן 10 שבועות לא תמיד עוקב במבט - תגובה

פרופ` יאיר מורד
    10/09/2012

הסיבה הסבירה ביותר היא עיכוב קל בהתפתחות שאנו רואים אצל הרבה ילדים. חכי בסבלנות ועוד שבועיים שלושה הכל יסתדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו