חסימה בדרכי הדמעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימה בדרכי הדמעות
    סיגל
    17/03/2008

בתי בת 4 חודשים. היינו אצל רופאת עיניים ונראה שההפרשות והדמעות בעין שמאל עקב הבעיה הנ"ל.
    ברצוני לשאול:
    א. כיצד מנקים את העין מהפרשות?
    קראתי באינטרנט שמנקים עם תמיסה אנטיספטית אך הרופאה אמרה שניתן לנקות עם צמר גפן טבול במים מהברז, האם זה נכון? מה האמצעי הטוב ביותר? אני משתמשת לפעמים במגבונים לעיניים של דר' פישר אבל לעיתים נדמה לי שזה עושה לה גירוי בצידי העין, זה יכול להיות?

ב. מתי יודעים שההפרשות המרובות בעין אינם כתוצאה מדלקת חיידקית ומדבקת? האם עקב דלקות והפרשות מרובות יכולה להיווצר דלקת חיידקית?

ג. ביומיים האחרונים נראה שמסביב לעין יותר אדום, וההפרשות נהיו מרובות יותר, האם זה נורמלי לבעיה הנ"ל? (אנחנו עושים מסז' 2-3 פעמים ביום)

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בדרכי הדמעות

הוספת תגובה

• חסימה ודלקת שק הדמעות

ד''ר עידי מצר
    17/03/2008

1. אני ממליץ לנקות את ההפרשות מהעין עם EYE CARE BABY. מגבונים לחים סטריליים הניתנים לרכישה ברשתות הפארם. יש לבדוק שזה לא עושה גירוי לעיניים (אודם ונפיחות בעפעפים). יש לנגב בעדינות כדי לא לשפשף את עור הפנים שנוטה להיות עקב כך אדום.
    2. במדה וההפרשות הן בכמות רבה, או שהעין אדומה יש לפנות לרופא עיניים, מאחר וזה יצריך אולי טיפול אנטיביוטי ולשקול מקום של שטיפת דרכי דמעות במקום הטיפול השמרני של מסג גם אם מדובר בתנוקת בת 4 חודשים. את העיסוי אני ממליץ לבצע לפחות 5-6 פעמים ביום. כדי שרופא העיניים יסביר לך כיצד לבצע זאת נכון ויעיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה

סיגל
    17/03/2008

אשמח להבהרה לגבי העיסוי.
    הנחיות העיסוי שקיבלנו היו 3-4 פעמים ביום בכל פעם לבצע 3 פעמים משיכה עם האצבע מזוית העין לכיוון חצי האף. כשאתה אומר 5-6 פעמים למה הכוונה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לעסות את שק הדמעות

ד''ר עידי מצר
    17/03/2008

אכן, יש לבצע את העיסוי 5-6 פעמים ביום. בכל פעם לבצע 3 פעמים משיכה עם האצבע מזוית עין לכיוון קצה האף מבסיסו.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו