מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסימה בדרכי הדמעותסיגל17/03/2008
בתי בת 4 חודשים. היינו אצל רופאת עיניים ונראה שההפרשות והדמעות בעין שמאל עקב הבעיה הנ"ל.
ברצוני לשאול:
א. כיצד מנקים את העין מהפרשות?
קראתי באינטרנט שמנקים עם תמיסה אנטיספטית אך הרופאה אמרה שניתן לנקות עם צמר גפן טבול במים מהברז, האם זה נכון? מה האמצעי הטוב ביותר? אני משתמשת לפעמים במגבונים לעיניים של דר' פישר אבל לעיתים נדמה לי שזה עושה לה גירוי בצידי העין, זה יכול להיות?
ב. מתי יודעים שההפרשות המרובות בעין אינם כתוצאה מדלקת חיידקית ומדבקת? האם עקב דלקות והפרשות מרובות יכולה להיווצר דלקת חיידקית?
ג. ביומיים האחרונים נראה שמסביב לעין יותר אדום, וההפרשות נהיו מרובות יותר, האם זה נורמלי לבעיה הנ"ל? (אנחנו עושים מסז' 2-3 פעמים ביום)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסימה ודלקת שק הדמעות
ד''ר עידי מצר17/03/20081. אני ממליץ לנקות את ההפרשות מהעין עם EYE CARE BABY. מגבונים לחים סטריליים הניתנים לרכישה ברשתות הפארם. יש לבדוק שזה לא עושה גירוי לעיניים (אודם ונפיחות בעפעפים). יש לנגב בעדינות כדי לא לשפשף את עור הפנים שנוטה להיות עקב כך אדום.
2. במדה וההפרשות הן בכמות רבה, או שהעין אדומה יש לפנות לרופא עיניים, מאחר וזה יצריך אולי טיפול אנטיביוטי ולשקול מקום של שטיפת דרכי דמעות במקום הטיפול השמרני של מסג גם אם מדובר בתנוקת בת 4 חודשים. את העיסוי אני ממליץ לבצע לפחות 5-6 פעמים ביום. כדי שרופא העיניים יסביר לך כיצד לבצע זאת נכון ויעיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה
סיגל17/03/2008אשמח להבהרה לגבי העיסוי.
הנחיות העיסוי שקיבלנו היו 3-4 פעמים ביום בכל פעם לבצע 3 פעמים משיכה עם האצבע מזוית העין לכיוון חצי האף. כשאתה אומר 5-6 פעמים למה הכוונה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד לעסות את שק הדמעות
ד''ר עידי מצר17/03/2008אכן, יש לבצע את העיסוי 5-6 פעמים ביום. בכל פעם לבצע 3 פעמים משיכה עם האצבע מזוית עין לכיוון קצה האף מבסיסו.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)