מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מאוד מודאגתשיר17/05/2013
עשיתי בדיקת ראייה לשני הילדים שלי הגדול בן 7 אלה היו תוצאות הבדיקה ללא הרחבת אישונים : sph (-0.25) cyl(-0.25) ax ( 148) עין ימין ועין שמאל sph (-0.75) cyl(0.00 אמר לי הרופא שהוא לא צריך משקפיים ונתן לי טיפות לעיניים יבשות ונתן לי כמה עיצות כדי לשמור על העיניים .
הילד השני הוא בן 5 ועשה לו הרחבת איישונים ואלה היו התוצאות :עין ימין sph (0.00) cyl(-1.75) ax 1 עין שמואל sph(-0.25) cyl(-1.75) ax 1 הילד שלי סובל גם מאלרגיה נן לי איפות לאלרגיה ואמר לי שאין צורך במשקפיים . חשוב לציין שעשה לשניהם בדיקת ראייה מהלוח ושניהם עברו את הבדיקה מאה אחוז . ואמר לי לחזור בעוד שנה לעשות להם בדיקה חוזרת ... רציתי לדעת רק מה דעתך ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מאד מודאגת - תגובה
זאב17/05/2013שיר שלום ,
המספר של ילדייך טרם התייצב .
בגילאים אלה הבדיקה עם הלוח ממש לא אמינה .
המשפט : " עברו את הבדיקה עם הלוח ב 100 אחוז " חסר ערך לחלוטין, מה זה מאה
אחוז ? לאיזה ח"ר בדיוק הגיעו ללא משקפיים ? קשה לי להאמין שהרופא שבדק את
ילדייך הצליח לקבוע חדות ראייה אלא שיער במקרה הטוב ..
במידה ואת מבחינה בקושי ראייתי כלשהו מצד ילדייך יש סיבה לשקול משקפיים.
למשל : הילדים משפשפים את העיניים לעיתים תכופות , דמעת וכדומה..
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שיר18/05/2013אבל הרופא נתן לי את הערכים על פי בדיקה ממוחשבת ואחרי הרחבת איישונים לילד אחד הבדיקה לא הייתה ידנית אלא ממוחשבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה ממוחשבת - תגובה
זאב18/05/2013שיר שלום,
באופן כללי הבדיקה הממוחשבת פחות מדוייקת מהבדיקה הידנית.
כיוון שהבדיקה הידנית דורשת שיתוף פעולה מצד הילד , הרופא מעדיף לבצע את הבדיקה הממוחשבת שדורשת שיתוף פעולה מינימלי (לשים את הראש ולהביט במקום הנכון).
עדיף שהילד יעבור בדיקה אצל רופא/אופטומטריסט המיומן ברטינוסקופיה .
כפי שציינתי לפני כן , במידה ואת רואה שהילד משפשף העיניים, עוצם אחת מעיניו , דומע , מחזיק חפץ קרוב מדי בכדי לראותו - כל אלה עלולים להצביע על קושי ראייתי - יש סיבה לשקול משקפיים במקרים אלה .
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא מאוד מודאגת - תגובה
פרופ` יאיר מורד19/05/2013הרופא צודק אפשר להרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)