הפרשות בעין מלידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשות בעין מלידה
    לואיזה
    27/05/2013

שלום רב,
    מאז שנולד בני (כיום בן חודש וחצי) יש לו הפרשות בעין שמאל בלבד שמתגברות ככל שהוא גדל. כאשר ביקרתי אצל רופא הילדים הוא אמר לי כי בלוטת הדמע שלו חסומה ויש לנקות את ההפרשות שנוצרות עם פד סטרלי ספוג במים רותחים שצוננו. כחודש וחצי אני פועלת כך ובמקביל התחלתי לטפטף לעין חלב אם.
    למרות הזמן הרב שאני מנקה את ההפרשות בעין, ההפרשות לא נעלמות.
    הייתי אצל רופא עיניים לפני מס' ימים שנתן לי משחה - במיקסין - לשימוש למשך 11 יום.כמו כן המליץ ללחוץ על החלק הפנימי של עין על מנת לשחרר את החסימה שנוצרה. מאז שהתחלתי לפעול בהתאם להנחיות הרופא (המשחה והלחיצות בעין) ההפרשות התגברו.

הבנתי שאם ההפרשות לא ייפסקו יהיה צורך בניתוח דבר שאני מעדיפה להמנע ממנו.

אודה לעצתך לעניין המשך הטיפול בעין. האם להמשיך לשים את המשחה או

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות בעין מלידה

הוספת תגובה

• הפרשות בעין מלידה - תגובה

ד``ר אלינה לנדה
    27/05/2013

שלום, קרוב לוודאי, מדובר בחסימה מולדת במערכת ניקוז הדמעות( לא בבלוטת הדמעות). בדרך כלל, החסימה חולפת ספונטני קרוב לגיל שנה. אם החסימה קיימת לאחר גיל שנה, מבצעים ניתוח לצורך פתיחת החסימה. בנתיים מומלץ לעשות עיסויים באזור שק הדמעות( חלק פנימי של העין). כדאי להבדק אצל רופא עיניים ילדים שיכול גם להסביר על העיסוי.  

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו