שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אפרת
    27/03/2008

שלום!
    הבת שלי, בת 9 חודשים, נולדה עם עפעף ימין עליון נפול אשר אינו מכסה את האישון, בבדיקת עיניים שגרתית נמצא רוחק ראיה - +5.5 בעין ימין ו+5 בשמאל והומלץ על משקפיים עם תיקון חלקי. אני קצת מהססת בלהתחיל להשתמש במשקפיים כבר בגיל זה. האם זה חובה? מה יקרה אם לדחות שימוש במשקפיים במספר חודשים? האם יכול להיות שהראיה תשתפר מעצמה וצורך במשקפיים יעלם? האם היא יכולה לפתח עין עצלה בלי המשקפיים?
    תודה רבה
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    27/03/2008

כאשר יש מספר +5.5 ו- +5.0 ביתך נמצאת בסכנה לפתח פזילה ועין עצלה. משקפיים ימנעו זאת. לדעתי חובתך לתת לה משקפיים. זה לא ימנע את ירידת המספר שאולי תהיה בעתיד - ואז תוכלי להוריד את המשקפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אפרת
    27/03/2008

תודה רבה על התשובה והתגובה המהירה.
    בהמשך לשאלתי ואם לא היתה לתינוקת שלי בעיה של העפעף אז בכלל לא היו עולים על הבעיה של המשקפיים. אז איך אם בכלל היתה מתגלה הבעיה או שאולי היא בכלל לא היתה מתגלה?
    אני גם מבינה שלגבי התינוקות יש נורמות רחבות יותר של הראיה, מהגבול ברחוקי ראיה בגיל זה שממנו חד משמעית מומלץ להרכיב משקפיים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ` יאיר מורד
    28/03/2008

בדיוק בשל כך מומלץ לבדוק כל תינוק סביב גיל 9-10 חודשים. הגבול מעליו נותנים משקפיים בגיל זה הוא 4.5-5.0+

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו