דלקת עיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת עיניים
    מיכל
    01/04/2008

שלום, בתי בת 3 שבועות, לפני שבוע וחצי הבחנו בריסים דבוקים והפרשות מהעין, רופא הילדים נתן לה טיפות תרוצידין למשך 5 ימים. אני לא בטוחה שהדלקת עברה.. בעיקרון אין יותר ריסים דבוקים. בבוקר יש הפרשות צהובות בקצה העין (ליד האף) הם נראות לי קצת נוזליות. אני מנקה אותם עם מים רתוחים וזה עובר. במשך היום שמתי לב שכמעט אין כלום אבל שהיא בוכה נראה לי ששוב יש הפרשות.. האם יש קשר לחסימת שק הדמעות ? והאם תוכל לפרט לי מה זה בדיוק ? האם התינוק בוכה עם דמעות בגיל הזה אם לא אז באיזה גיל מתחילות הדמעות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת עיניים

הוספת תגובה

• דלקת עיניים מלידה

ד''ר עידי מצר
    01/04/2008

יתכן בהחלט שמדובר בחסימה מולדת של דרכי הדמעות שאינה מאפשרת לדמעות לעבור ולהתנקז לחלל האף. בדרך כלל מדובר בקרום עדין שלא נספג עד ללידה. כדאי להגיע לרופא עיניים ילדים להערכת מצב זה ולהמלצה על טיפול (שמרני בדרך כלל) בשלב זה.

כל טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עוד שאלה

מיכל
    01/04/2008

תודה , באיזה שלב מופיעות דמעות אצל התינוק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעות

ד''ר עידי מצר
    02/04/2008

דמעות צריכים להופיע כעקרון כבר לאחר הלידה. ברם, לא כל בכי של תינוק צריך להיות מלווה בדמעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הופעת דמעות

ד''ר עידי מצר
    02/04/2008

דמעות ניתן לעתים לראות רק מספר שבועות לאחר הלידה ובכי עם דמעות יכול אף להתעכב 2 עד 4 חודשים לאחר הלידה. ברם, אודם או גירוי בעיניים עלול להצביע על בעיה ביצור הדמעות ומומלץ במקרה זה להגיע לבדיקת רופא עיניים ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו