תעלה סתומה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תעלה סתומה
    סבינה
    17/04/2008

שלום
    בתי בת ה3 חודשים נולדה עם תעלת דמעות חסומה בעין ימין קיבלנו המלצה לבצע מסז' . התינוקת פשוט לא היתה מרוצה ממנו ולכן כמעט לא עשיתי זאת. קיבלנו גם מרשם לגנטמיצין בגלל ההפרשות מוגלתיות אך רופא ציין שניתן להשתמש בו בימים של הפרשות חזקות בלבד. כיוון שההפרשות לא הוי תכופות לא השתמשנו באנטיביוטיקה. מזה 3 שבועות ההפרשות מעין זו התגברו מאוד אך מזה 3 ימיםהתחילו להופיע הפרשות מוגליות גם מעין שמלכתחילה הצינורית היתה בה תקינה.

היינו אצל רופא ילדים ושאלתי אותו האם העין הבריאה נדבקה ב זיהום מעין ימין עם תעלה חסומה או שבעין שמאל פשוט רק עתה נפתחה התעלה.

הוא ענה שכל האופציות אפשריות ושתעלות כל הזמן יכולות להפתח ולהסגר
    יש לי כמה שאלות לזה:
    1.האם הוא צודק שגם תעלה פתוחה יכולה להסתם
    2.האם ביטוי של עין מזוהמת בגלל תעלה חסומה זה רק הפרשות עם מוגלה או זה גם מלווה באודם של עין
    3.הוא רשם לנו גנטמיצין ל 5 ימים
    אני לא יודעת אם להשתמש באנטיביוטיקה לשתי עיניים הרי קודם כל לא ברור שעין שמאל נדבקה
    4.ומה אם יופיו שוב זיהום לאחר 5 ימי טיפול, שוב לקבל טיפות
    5.האם אפשר לראות כל רופא עיניים או כדאי עם התמחות לילדים

תודה רבה חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תעלה סתומה

הוספת תגובה

• דלקת בדרכי הדמעות

ד''ר עידי מצר
    17/04/2008

על מנת להשיב על השאלות יש לבדוק את בתך בזמן הקרוב. רופא עיניים ילדים יתן מענה הולם לבעיה. בינתיים הייתי ממליץ לתת את הטיפול האנטיביוטי ולבצע לפחות 5-6 פעמים ביום עיסוי (לחץ קל עם כרית האצבע על שק הדמעות בצד העין הקרוב לאף).

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו