האם הצילינדר מחייב משקפים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הצילינדר מחייב משקפים
    פרופ` יאיר מורד
    03/10/2014

שלום,היום היינו עם הילדה שלי בת 4,8אצל רופא עיניים לבדיקה שגרתית ,אחרי בדיקה עם הרחבת אישונים רופא אמר שראאיה שלה מצוינת אך יש צילנידר 1,5בעין אחת,אמר לי שאין מה לדאוג וזה לא אומר בכלל שהיא תצטרך משקפיים,כי ראיה שלה טובה,
    לפי מה שאני ראיתי באינטרנט בדרך כלל אם יש צילינדר אז גם יש משקפיים ,האם זה באמת ככה?האם הצילינדר מחייב משקפים או שזה אומר בטוח באיזה שהוא שלב היא תצטרך משקפיים בגלל הצילינדר?תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צילינדר - תגובה

ד``ר אלינה לנדה
    03/10/2014

צילינדר 1.5 הוא צילינדר גבולי ולא מחייב משקפיים אם חדות הראייה תקינה. אצל הילדה שלך צילינדר רק בעין אחת לכן זה יכול לגרום לעין עצלה. אם כעת חדות ראייה תקינה ושווה בשתי העיניים, מומלץ מעקב צמוד אחרי חדות הראייה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך צילינדר

דנה
    03/10/2014

תודה רבה על התגובה המהירה,האם זה שיש לה צילינדר בעין אחת זב אומר בוודאות שזה יגרום לעין עצלה?האם יש מקרים שצילינדר 1,5לא גודל ולא צריכים משקפיים?או שזה כבר בטוח שהיא תצטרך משקפיים?רופא שלי אמר לבוא למעקב עוד שנה וחצי,זה לא רחוק מדי?נראה לי מאוד הרבה זמן
    האם עם צילינדר ראייה יכולה להמשיך להיות טובה?תודה רבה על התשובה אני מאוד דואגת אין לנו אף אחד במשפחה עם משקפיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך צילינדר - תגובה

ד``ר אלינה לנדה
    03/10/2014

צילינדר1.5 בעין אחת יכול לגרום לעין עצלה. לתינוק שלא מדבר ולא משתף פעולה עם צילינדר1.5 בעין אחת נותנים משקפיים באופן אוטומטי כדי למנוע התפתחות של עין עצלה. אם ילד משתף פעולה בבדיקת חדות הראייה וחדות הראייה שווה בין שתי העיניים ולא מדובר בעין עצלה, ניתן רק לעקוב. אני ממליצה לעקוב כל 3-4 חודשים.
    צילינדר יכול לגדול גם אם מרכיבים וגם אם לא מרכיבים משקפיים. לא ניתן למנוע את השינוי בצילינדר.
    אם הצילינדר גודל או אם ישנה ירידה בראייה, צריך להרכיב משקפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו