דלקת עניים אצל ילדים עד גיל שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת עניים אצל ילדים עד גיל שנתיים
    טל סגולי
    14/04/2015

שלום רב,
    שמי טל ויש לי בת, שמה שקד, שהיא בת שנה ועשרה חודשים.
    לפני כשלושה חודשים היה לבת שלי דלקת עיניים שלוותה בהפרשות בעיניים לאורך כל היום, נזלת ושיעולים. היא טופלה בטיפות "פנימיקסין" והדלקת נעלמה לאחר כמה ימים.
    כחודש וחצי לאחר מכן הופיעה שוב הדלקת, הפעם לא זיהיתי שזו דלקת מיד מאחר וההפרשות הופיעו רק כשהתעוררה בבוקר ולאחר שניקיתי לה את העיניים לא חזרו. רק לאחר כשבועיים ההפרשות החלו להופיע גם במהלך היום וכשהלכתי איתה לרופאה התברר לי שגם ההפרשות בבוקר היו סימן לדלקת. גם הפעם, כמו בפעם הקודמת, טופלה באותן הטיפות והדלקת עברה לאחר כמה ימים.
    מאז עברו 3 שבועות ושוב ישנם "ניצנים" להתחלתה של דלקת - מעט מאוד הפרשות בקצה עין כשהיא מתעוררת בבוקר. יש לציין שהיא לפעמים נוגעת בעיניים ואומרת עיניים ולפעמים זה חלק ממשחק ולפעמים נראה שהיא רוצה להגיד שמשהו מציק לה.

עכשיו לשאלות:
    האם זה שכיח שדלקות עיניים מסוג זה חוזרות שוב ושוב?
    האם העובדה שהדלקת חוזרת זה מעיד על בעיה יותר חמורה ואני צריכה לקחת אותה לבדיקה אצל רופא עיניים?
    האם זה מדבק?
    האם יש עוד דרכי טיפול מלבד הטיפות?

תודה מראש
    טל סגולי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת עניים אצל ילדים עד גיל שנתיים - תגובה

ד``ר אלינה לנדה
    14/04/2015

שלום, יתכן שמדובר בחסימה חלקית של ניקוז הדמעות. האם הילדה סובלת גם מנזלת או גודש באף כאשר ישנם הפרשות? האם ישנה דמעת באופן קבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

טל סגולי
    15/04/2015

ד"ר אלינה לנדא שלום רב,
    תודה על המענה המהיר
    לעיתים קרובות היא סובלת מנזלת וגודש, אך לאחרונה זה פחת.
    היא אינה דומעת ביומיום.
    האם לקבוע תור לרופא עיניים?
    תודה ויום טוב
    טל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

ד``ר אלינה לנדה
    15/04/2015

שלום, לדעתי, כדאי להגיע לרופא עיניים ילדים ולשקול dye test. הפרשות שחוזרות כל כמה שבועות, זה מאוד חשוד לחסימה. חשוב גם לשים לב אם עיניים שקטות ( לא אדומות) כאשר ישנן הפרשות. אם אין גירוי בעיניים, ומדובר רק בהפרשות, קרוב לוודאי, ישנה חסימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו