שאלה בנוגע לעדשות מגע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנוגע לעדשות מגע
    ירדן
    02/05/2008

שלום. אני בן 23 ורואה רק בעין שמאל. בגיל שנה איבדתי את הראיה בעין ימין בשל מחלת הCOATS וכיום אני מרכיב פרוטזה בעין זו לאחר שבוצעה בה אינוקלאציה מלאה בגיל 11. כיום עין שמאל בריאה ואני מקפיד לעשות מעקב חצי שנתי אצל רופא עיניים.
    אני מרכיב כיום משקפיים עם עדשה: -5.5 וצילנדר. מטעמים אסטתיים, הייתי מעוניין להרכיב עדשות מגע (בעין שמאל בלבד כמובן) לא כתחליף יומ-יומי למשקפיים אלא כאופציה נוספת (יישמש אותי בעיקר למקרים בהם הייתי מעוניין להופיע ללא המשקפיים)
    האם בהרכבת עדשת מגע יווצר סיכון לעין הבריאה?
    תודה,
    ירדן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לעדשות מגע

הוספת תגובה

• עין יחידה

ד''ר עידי מצר
    02/05/2008

במקרים בהם רק עין אחת רואה טוב מכל סבה שהיא, ההמלצה החד-משמעית היא להשתמש במשקפים עם עדשות מפלסטיק על מנת להגן באופן פיזי על העין מפני פגיעה כלשהי. אפילו אם אין צורך בתיקון אופטי ועל אחת כמה וכמה כאשר תיקון כזה נחוץ. אני ממליץ על משקפי שמש אופטיות בחוץ ומשקפים רגילות בתוך הבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו