מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת בעין אחת מלידהUS06/05/2008
שלום ד"ר,
בתי בת חצי שנה ומאז שהיא נולדה יש לה דלקת עם הפרשות בעין ימין בלבד.
בהתחלה זה הוטב והחמיר לסירוגין ואז זה הלך והוטב אך לא עבר לגמרי. ההפרשות הלכו ופחתו אך עדיין קיימות.
בטיפת חלב אמרו לי לחכות, שזה לרוב עובר מעצמו, אפילו עד שנה. רופא ילדים אמר לי שזה סתימת שק הדמעות (אבל יורדות לה דמעות) ולא למרוח שום משחה וגם להמתין.
העין נראית מגורה וקצת אדומה ואפילו קצת קטנה מהשנייה.
אני מנקה לה לרוב הם מגבונים לעיניים של ד"ר פישר.
עכשיו קראתי קצת באינטרנט על הנושא וראיתי שישנן דלקות שמחייבות טיפול ואפילו קצר (שבוע משחה למשל), אחרת לא יעברו. בנוסף לכך ישנן דלקות שמשאירות נזקים בלתי הפיכים.
ואני שואלת - מדוע אומרים לי להמתין עם זה? האם משחה יכולה כ"כ להזיק לתינוק שההעדפה היא לחכות? על איזה נזק בלתי הפיך מדברים, בראייה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת עיניים מלידה
ד''ר עידי מצר06/05/2008כדאי להבדק על-ידי רופא עיניים ילדים. רק לאחר הבדיקה ניתן יהיה בודאות גבוהה יותר לראות במדה מדובר. כעקרון אם מדובר בהצרות או חסימה של ניקוז הדמעות מהעין, אני נוטה לתת טיפול אנטיביוטי לדלקת חמורה בלבד ולטפל בהפרשות קלות בעיסוי ובניקוי מקומי עם EYE CARE של דר' פישר. צריך לקבל הסבר כיצד לבצע כיאות את העיסוי היכול להביא לפתרון הבעיה. לאורך זמן דלקת עלולה לגרום לפגיעה בתאים המפרישים עלפני שטח העין ולפגוע בבריאות העין ולכן אני ממליץ על שטיפת דרכי דמעות במידה וקורית דלקת משמעותית בעין עקב חסימת דרכי הדמעות והצטברות הפרשות וחיידקים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)