הבשלה מאוחרת של מערכת הראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבשלה מאוחרת של מערכת הראיה
    בר
    15/05/2008

שלום,
    בתי בת חודשיים וחצי. בגיל חודש וחצי לא עקבה ולכן הופננו לבדיקת רופא. בבדיקה נראה כי כנראה מדובר בהבשלה מאוחרת של מערכת הראיה (DVM) ובכל זאת הופננו לביצוע FVEP ו-ERG לשלילת בעיות אחרות.
    בינתיים הילדה התחילה לעקוב, מחייכת למראה גם בלי שמשמיעים קול. כלומר, נראה כי באמת קיים עיכוב התפתחותי שמסתדר עם הזמן (היא גם היפוטונית לכן אנחנו במעקב בהתפתחות הילד).

1. האם בכל זאת יש צורך בביצוע הבדיקות? (אני מודאגת ממתן טריכלונם ומהכנסת רשתית לתוך העין)
    2. אם בדיקת ERG לא תקינה, האם ניתן לטפל? האם יש חשיבות לאבחון מוקדם של דיסטרופיה של הרשתית (אין הסטוריה משפחתית) או שהבדייקה נועדה רק לשלול אפשרות זו?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עיכוב בהבשלת הראיה (DVM)

ד''ר עידי מצר
    15/05/2008

אם התינוקת מראה סימנים שהיא מזהה את הפנים שלך ומגיבה לכך, ניתן בהחלט לדחות את ביצוע הבדיקות האלקטרופיסיולוגיות שציינת. זאת בתנאי שיתר בדיקת העינים של ביתך היו תקינות ולא היה חשד לדסטרופית רשתית או בעיה אחרת.

לגבי השאלה מה קורה אם ה-ERG איננו תקין, אני מציע להתייחס לכל מקרה לגופו בשל המגוון העצום של תוצאות ושל הקשרים לבעיה הקלינית. אם תבצע את הבדיקה אני מציע שתגיעו לרופא עיניים ילדים על מנת לנסות ולהתקדם באבחון ואם צורך בטיפול מתאים. גם במקרים של מקרה ראשון במשפחה יש בהחלט טיעונים בעד אבחון מוקדם. כאמור, כאשר נגיע לגשר נחצה אותו.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו