מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבר על מרשמים בשיטות שונותרעות25/07/2017
שלום רב לפני שנה הבן שלי עבר בדיקת עיניים עם הרחבת אישונים וזה היה המרשם:
ימין:
Sph -0.50
Cyl +2.00
Axis 90
שמאל:
Sph pl
Cyl +1.25
Axis 70
שהוסבר לי שבעין אחת יש לו 0 ובעין השניה כמעט והצילינדר ירד לו מתחת ל 2
עכשיו עשינו בדיקה נוספת ( לאחר 3 שנים של בדיקות תקופתיות חוזרות שבכולן יורד לו גם המספר וגם הצילינדר) שוב הרופאה אמרה שירד לו משמעותית שיש לו כמעט 0 בשתי העיניים והצילינדר ירד אבל לפי המרשם זה נראה שעלה לו ..... יש לציין שהבדיקה האחרונה נערכה במכון שונה. אלו התוצאות:
ימין:
Sph od
Cyl +0.75
Axis -1.00
Pr 10
שמאל:
Sph os
Cyl +1.00
Axis -0.75
Pr 160
אשמח להסבר איך זה שנראה שעלה לו המספר. במיוחד שהוא אומר שהוא לא רואה טוב עם המשקפיים החדשות. או להסבר איך קוראים את המרשמים ועושים המרה ביניהם. האם היא טעתה ועלה לו המספר לפי הרישום?...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
ד``ר אלינה לנדה27/07/2017שלום
ראשית, שני מרשמים רשומים בצורות שונות. ראשון רשום כ+ צילינדר והשני כ- צילינדר
לכן זה לא ברור לכם
הצילינדר ירד משמעותי בשתי העיניים ואני לא בטוחה שבכלל יש צורך במשקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי המספר?
רעות28/07/2017אני מבינה שהצילינדר ירד אבל למה זה נראה כאילו המספר עצמו עלה. כאילו בפעם הקודמת זה היה 0 ו 0.5 ועכשיו זה 1 ו0.75. האם זה גם בגלל הכתיבה השונה?
האם למרות זאת לא צריך משקפיים? האם המשקפיים החדשות יהרסו את הראיה או שפשוט כבר אין מה "לתקן" יותר.
אגב הילד אומר שרואה מצוין בלי משקפיים אבל זה ילד בן 7 ולכן פחות סומכים רק על מה שהוא אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקפיים
ד``ר אלינה לנדה28/07/2017המספר נראה גדול יותר כיוון שמרשם רשום בצורה שונה.
לפי המרשם שניתן הילד לא חייב להרכיב משקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)