מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוחק ראייה בתינוק בן שנההירש20/12/2017
בני בן השנה וחודש (בדיוק), נבדק אתמול אצל רופאת עיניים לילדים. לא נמצאה פזילה או עין עצלה, אך נמצא +5 ו 5.5 עם צילנדר 0.5 ו 0.75, כאשר היא נתנה מרשם למשקפיים ואמרה שקרוב לוודאי שעם הזמן המספר יירד ויש סיכוי של מעל 60% שלאחר מספר שנים לא יצטרך משקפיים היא הדגישה שאם היה מספר 5 אז הייתה ממליצה לעקוב ללא משקפיים כרגע.
בבדיקה נוספת אצל פרופסור מומחה שמצא מספר 5 בשתי העיניים ואמר שהוא ממליץ על משקפיים כבר ב +4 ושהסיכוי שזה יסתדר הוא נמוך (דרך אגב הילד צרח והשתולל לאורך כל הבדיקה וקשה לי להבין איך הצליחו לראות משהו)
עשיתי קצת מחקר באינטרנט בינתיים...וראיתי שהעין צומחת
עד גיל שנתיים בקצב מואץ ויש מחקרים שמצדדים בעמדה שברוחק עד +5 אין צורך בהרכבת משקפיים אלא במעקב קבוע.
האם קיים סיכוי שהעין שלו מתפתחת לאט מהרגיל ולכן המספר יחסית גבוה ובעוד מספר חודשים המספר יירד לרמה פחותה שתאפשר מעקב ללא משקפיים?
האם אנחנו יכולים לגרום לו נזק אם נחליט לעקוב כל מספר חודשים ללא הרכבת משקפיים?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחוק ראיה לילד בן שנתיים
ד"ר כרוב קלודט21/12/2017אני מסכימה עם הפרופסור
כלומר גם אני הייתי רושמת לילד משקפיים 4.0 + כי בנתים הילד לא רואה ברור לקרוב ורוב העולם שלו זה מה שקרוב איליו
יש סיכון לפתח עיניים עצלות (RELATIVE AMBLYOPIAׁׂׂׂׂ אם לא ירכיב את המשקפיים
ולקחת אותו לביקורת פעם בחצי שנה לביקורת
ילדים מסתגלים יפה למשקפים במיוחד שפיתאום הכל ברור להם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
הירש21/12/2017תודה על התשובה. השאלה שלי אם לא כדי להמתין מספר חודשים, מתוך תקווה שהעין תגדל והמספר יירד לרמות של +4?
ממה שהבנתי הילד מצליח לראות בבירור אך הוא מאמץ לצורך כך את העין מעבר לממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה נוספת - הילד בן שנה ולא שנתיים
הירש21/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר כרוב קלודט
ד``ר קלודיט כרוב25/12/2017אני מסכימה עם הפרופסור והייתי רושמת +4.00 במשקפיים
אחרת יש סיכון שהילד יפתח RELATIVE AMBLYOPIA
כלומר ראיה לא מקסימלית אם יקבל את המקפיים בגיל יותר מבוגר
ילדים מסתגלים יפה מאד למקפיים כי פיתאום כל העולם שלהם נעשה חד וברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)