מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציילנדר לילד בן 11 חודשייםאסתר01/06/2008
שלום וברכה,
אני אם לתינוק בן 11 חודש,
בדיקה בבי"ח גילו שיש לו ציילנזר 3+ וכן 1.5+ בשני העיניים וטענו הרופאים שיש להשים משקפיים.
בעלי טוען שאולי יש להתוועץ עם רופא נוסף.
למרות שבבי"ח עשו לו הרחבת אישונים בדק אותו אופטמטריסט ורופאת עיניים.
האם יש טעם לייעוץ נוסף?
האם הוא לא קטן מידי כדי להרכיב משקפיים ?
מה המשמעות של צילנדר ?
מה יקרה אם לא נשים לו משקפיים?
האם יש טעם לתת לו ויטמין A ?
לתשובת הרופאים אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר גבוה אצל תינוק
ד''ר עידי מצר02/06/2008ככל תינוקות יכולים לסבול עיוות אופטי ברמות גבוהות יחסית למבוגרים מבלי להזדקק למשקפי ראיה. על מנת להעריך צורך במשקפים בגיל 11 חודשים, הייתי ממליץ לבצע בדיקה עם טיפות הרחבה מסוג צקלופנטולט בפרוטוקול הרחבה מתאים ולהעריך אצל מומחה לעינים ילדים ופזילה את מידת ההפרעה באופטיקה של מבנה העין והצורך לתקן אותה עם משקפי ראיה. כעקרון אם אכן המספר הוא 3 זה גבולי לגיל לצורך במשקפים. מאחר ויש נטייה עם הזמן בגיל רך זה לצילינדר לרדת במקרים רבים הייתי נוטה להמתין עם המשקפים. ולא, ויטמין A לא מוכר לי כעוזר לדחות צורך במשקפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ואכן השתמשו בטיפות
אסתר02/06/2008בטיפות הרחבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)