מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר לילד - רופא או אופטומטריסט?שלומית10/06/2008
שלום
קיבלתי מרשם למשקפיים לביתי בת ה - 8 -- 0.25 ימין ר- 1.25 שמאל (נבדקה עם טיפות) מרופאת עיניים מומחית לילדים.
הלכתי עם המרשם לאופטומטריסט שקבע מספרים גדולים יותר.
האם זה בסדר? או שצריך להתייחס למספרים של הרופאה?
אני מבולבלת וחוששת לנזק אנא תשובתכם המהירה - המשקפיים בהכנה לפי המספרים הגדולים יותר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים
פרופ` יאיר מורד10/06/2008קשה לענות. עקרונית בדיקה עם טיפות היא מדויקת יותר ולכן הייתי סומך דווקא על הרופאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך עם עוד מידע
שלומית10/06/2008תודה רבה
שאלתי גם את הרופאה שבדקה והיא ממש כעסה שאופטומטריסט בדק אמרה שעד גיל 10 רק רופאים קובעים ושאם נשתמש במספר של האופטומטריסט (0.75 במקום 0.25) ו - 1.75 במקום 1,25 המספר יגדל מהר יותר. האופטומטריסט מאידך אומר שיש להשתמש במספר שהוא קבע.
ברור שלא יכול להיות ששניהם צודקים (מדובר בסך הכל במקרה פשוט של קוצר ראייה בלי צילינדר פזילה וכו)
אנא עיזרו לי להחליט לפי איזה מרשם ללכת. תודה
אמא מבובלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)