רוחק ראיה לתינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוחק ראיה לתינוקת
    ענבר בן נון
    29/06/2008

יש לי תינוקת בת 9 חודשים אשר אובחנה כרחקת ראיה בגיל 7 חודשים. הרופא (ידוע שם, מכובד ומוביל בתחום) אבחן את עין ימין כ- 4.75+ ואת עין שמאל כ- 6.25+ - עם צילינדר והכל. לאחר שלושה שבועות חזרתי לאותו רופא וביקשתי בדיקה חוזרת. הוא אבחן את שמאל אותו דבר ואת עין ימין אבחן כ- 5.75 עם צילינדר יותר גדול. אמר שיכול להיות שמספר גדל ככה בהתחלה למרות שסביר שהיתה הטיה בבדיקה, כששאלתי איזו בדיקה יותר מהימנה הוא אמר שהשניה - למרות שמנקודת מבטי הבדיקה הראשונה נערכה למרבה הפלא עם שיתוף פעולה מלא מבתי ואילו השניה תוך התנגדות נחרצת מצדה - כך שהתנאים דווקא היו יותר נוחים בפעם הראשונה. כך או כך הוא אומר שזה לא כזה משנה ושבלאוו הכי עוד 4 חודשים תהיה בדיקה נוספת שתאבחן מחדש את המספרים וכו'. עכשיו אני לא ממש יודעת מה לעשות: 1. האם לא יכול להיות שאני בעצם מזיקה לבתי עם משקפיים המתאימות לאבחנה הראשונה 2. האם בכלל זה מאד משנה? 3. האם כדאי לי ללכת לבדיקה נוספת - ואם תנתן לי אבחנה שלישית? 4. האם אני לא תורמת לעין עצלה כך? אשמח לשמוע את דעתכם בנושא בברכה מקרב לב, ענבר בן נון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוחק ראיה לתינוקת

הוספת תגובה

• משקפיים

פרופ` יאיר מורד
    03/07/2008

לשאלותיך
    האם לא יכול להיות שאני בעצם מזיקה לבתי עם משקפיים המתאימות לאבחנה הראשונה
    לא אם זה לזמן קצר של מספר חודשים
    2. האם בכלל זה מאד משנה?
    כן חשוב שהמספר יהיה מדויק - לטווח ארוך
    3. האם כדאי לי ללכת לבדיקה נוספת - ואם תנתן לי אבחנה שלישית?
    הבדיקה יכולה להיות שונה אם האישונים לא התרחבו היטב. אני מסכים עם הרופא - סביר שהבדיקה השניה בה כנראה היתה הרחבת אישונים טובה יותר היא האמינה יותר
    4. האם אני לא תורמת לעין עצלה כך?
    בטווח של מספר חודשים זה לא מאוד עקרוני
    לסיכום - חכי בסבלנות לבדיקה הבאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו