ניסגטגמוס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניסגטגמוס
    טלי
    10/10/2008

שלום, ברצוני לשאול מספר שאלות ביחס לניסטגמוס: 1. האם ראייה לקויה מובילה לניסטגמוס (מלידה) או שמא ניסטגמוס מוביל לראייה לקויה? ובניסוח אחר; מה הקשר בין ניסטגמוס לראייה לקויה. 2. האם ניתן לטפל בבעיית הראייה שנובעת מהניסטגמוס? 3.האם טיפול בניסטגמוס משפר את הראייה? 4. באילו דרכים ניתן לשפר ניסטגמוס/ראייה? 5. האם ניתוח לשיפור המיקוד (בילד) משפר גם את הראייה? 6. האם שמעתם על המיכשור החדש במכון מיכאלסון? מה תפקידו? אני יודעת שאלה הרבה שאלות ומודה לכם מראש על התשובות. תודה, טלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניסגטגמוס

הוספת תגובה

• ניסטגמוס

ד''ר עידי מצר
    11/10/2008

ניסגטגמוס
    שלום, ברצוני לשאול מספר שאלות ביחס לניסטגמוס:

1. האם ראייה לקויה מובילה לניסטגמוס (מלידה) או שמא ניסטגמוס מוביל לראייה לקויה? ובניסוח אחר; מה הקשר בין ניסטגמוס לראייה לקויה. - ניסטגמוס יכול להיות מולד ללא קשר לליקוי אחר במערכת הראיה או להיות משני לפגיעה בראייה אשר ארעה בשלושת החודשים הראשונים לחיים.

2. האם ניתן לטפל בבעיית הראייה שנובעת מהניסטגמוס? בדר"כ עם הזמן הניסטגמוס פוחת בעוצמתו ומביא לשיפור בחדות הראיה.

3.האם טיפול בניסטגמוס משפר את הראייה? מטרת ניתוח השרירים החוץ עיניים בניסטגמוס הוא להביא את העיניים למנח כזה בו הניסטגמוס הוא מינימלי במקרים בהם הנקודה בה הניסטגמוס פחות חמור היא כאשר הראש מוטה משמעותית לכיוון מסויים, דבר המקשה על הילד/ה ועלול לאורך זמן לגרום לשינויים ניווניים בעמוד השדרה הצוארי.

4. באילו דרכים ניתן לשפר ניסטגמוס/ראייה? בדר"כ מדובר בניתוח

5. האם ניתוח לשיפור המיקוד (בילד) משפר גם את הראייה? ראי תשובות למעלה

6. האם שמעתם על המיכשור החדש במכון מיכאלסון? מה תפקידו? אינני מכיר. כדאי לשאול את דר' ענתבי או יהלום העובדות במכון לגבי זה. הן גם עובדות בהדסה עין כרם והמייל שלהן ודאי זמין באתר של בית-החולים...

אני יודעת שאלה הרבה שאלות ומודה לכם מראש על התשובות. תודה, טלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסטגמוס

טלי
    12/10/2008

שלום, למרבה הצער בגוף התגובה שלך, מופיעה שוב ההודעה שלי. האם תוכל לכתוב את תגובתך? תודה, טלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסטגמוס

טלי
    12/10/2008

עידו שלום ותודה על תשובותייך. בכל זאת איני מבינה מהו. האם מטרת הניתוח בניסטגמוס היא לשפר את הראייה או למנוע ניוון שרירים? האם שתי המטרות הללו מושגות ביחד? האם בהכרח יש שיפור בראייה לאחר הניתוח? תודה רבה, טלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרות ניתוח של רקע ניסטגמוס

ד''ר עידי מצר
    12/10/2008

מטרות הניתוח תלויות בבעיה שבגינה הוא יתבצע: נסטגמוס עם פזילה - טפול בפזילה, נסטגמוס עם מנח ראש לא תקין - מניעת מנח הראש הלא תקין שגורם לנוון חוליות עמוד השדרה, כך שהעיניים במבט ישר קדימה יהיו במצב עם נסטגמוס מינימלי. נסטגמוס בלבד -הפחתת הנסטגמוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

תמי מאור
    16/10/2008

שלום רב, יש לי בת בת תשע וחצי. כבר מספר שנים שהיא מתלוננת על כך שעיניה מציקות לה ושהיא לא רואה טוב ורואה מטושטש. היא נבדקה על ידי ארבעה פרופסורים מנהלי מחלקות עיינים לילדים גם בארץ וגם בארצות הברית וכולם טוענים שראייתה מצויינת. בהתחלה חשבתי שזה קשור אולי ללחץ נפשי כלשהו. אבל, גם כשהיא רגועה ושמחה וטוב לה העיניים מציקות לה כל הזמן. אני כבר ממש מיואשת. היא טוענת שהיא רואה מטושטש. מתקשה להחזיק אותן פתוחות לאורך זמן. אני לא יודעת למי לפנות. אולי היא צריכה להיבדק על ידי מומחה בנוירו אופטולמולוגיה? בבקשה הפנו אותי למי שצריך. תודה תמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

פרופ` יאיר מורד
    16/10/2008

סביר להניח שאם בדקו אותה כולם ולא מצאו דבר כנראה שהיא בריאה. האם לא יכול להיות שיש כאן רקע נפשי? זאת תופעה די שכיחה. אני מציע להפסיק להראות שאת מוטרדת ודואגת למשך תקופה קצובה - למרות כל תלונותיה. סביר להניח שכאשר לא "יכרכרו" סביבה יותר התלונות יעלמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו