כנראה שצינור דמעות חסום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כנראה שצינור דמעות חסום
    נעמה מלכה
    22/10/2008

שלום! בני בן חודש וחצי וכשהוא מתעורר משינה או בוכה מופיעות לו הפרשות צהובות מעין שמאל ולעיתים העין נדבקת יש לציין כי אני משתמשת במגבוני איי קר של ד"ר פישר לניקוי העין. לאחר התיעצות עם אחות טיפת חלב ולאחר התעניינות בנושא הגעתי למסקנה כי מדובר בצינור דמעות חסום . נאמר לי ע"י האחות לבצע מס'ז בפינת העין ( מס'ז שגם לאחר כל ההודעות בפורום לא הבנתי עדיין כיצד בדיוק לבצעו) בכל אופן בזמן שהוא יונק (כי זה הזמן היחידי שהוא נותן לי לגעת בעינו) אני מבצעת מעין סיבוב קל בפינת העין . בפעם הראשונה שביצעתי את העיסוי לפתע הופיעו לו דמעות בפינת העין הקרובה לאף כשהוא בכה וההפרשות עברו לכמשך חצי יום אך לצערי אח"כ חזרו . יש לציין כי מופיעות דמעות בפינה החיצונית של העין שקרובה לרכה אך לא בפינה הקרובה לאף. אתמול בבוקר שוב עברו ההפרשות ( כנראה שלאחר העיסוי) והחלו לרדת דמעות והיום כשהוא התעורר בבוקר לא היו לשמחתי הפרשות אך אני כ"כ מוטרדת שיחזרו כמו בפעם הקודמת . שאלתי היא האם יתכן כי צינורית הדמעות יכולה להפתח ולהסגר שוב(כמו שקרה לי לפני כשבוע) ?? אם כן על מה זה מעיד ?האולי החסימה לא רצינית כ"כ וניתן לפתורה בדרך כלשהי? במידה והחסימה תחזור האם מומלץ לגשת לרופא עיניים שיבצע לחיצה לפתיחת החסימה? ומי מומחה בביצוע לחיצה כזו כי קראתי שלא כל רופא עיניים מיומן בלחיצה לפתיחת החסימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כנראה שצינור דמעות חסום

הוספת תגובה

• דמעות

פרופ` יאיר מורד
    22/10/2008

פני לרופא עיניים לילדים שיסביר לך אין עושים את העיסוי ואף ילחץ בעצמו ואולי יפתח את החסימה. לא להלחץ. רוב הסיכויים שזה יעבור לבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו