מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית מיקוד עיניים ופזילהשרון30/10/2008
שלום, אני אמא לילדה בת 11 שעברה ניתוח לתיקון פזילה בגיל 3. ממה שהבנתי היא נולדה עם איזשהו מום בעיניים שמונע מהעיניים לשתף-פעולה ולפיכך היא רואה 6:6 אך בכל עין בנפרד. יש לתופעה שם, אך איני זוכרת מה השם שנאמר לי. בכל אופן, הניתוח עבר בהצלחה, אך חלקית בלבד משום שכפי הנראה השריר של העין "נמשך" קצת יותר מדי כך שבמקום הפזילה פנימה שהיתה קודם, נוצרה פזילה קלה החוצה באחת העיניים. הפזילה אינה קבועה ואינה מורגשת כל הזמן, אך כשהיא עייפה היא מורגשת מאד וזה חבל כי היא ילדה יפה ויש כאן בעיה אסתטית ואולי גם מעבר לכך. בזמנו המנתחת אמרה לי שחבל יהיה לנתח שוב ושככל שהיא תתבגר היא תלמד לשלוט על שרירי העיניים שלה בזמן עייפות, אך זה נראה לי בדיוק ההיפך. אמרו לי גם בזמנו שבמצבה אין טעם לעשות תרגילי עיניים כי זה לא יעזור מאחר והבעיה שלי היא מולדת ושאין אפשרות למיקוד של העיניים. \ השאלה שלי היא מה בכל זאת אפשר לעשות. האם תרגילי עיניים באמת לא יכולים לעזור במצב כזה, ואם לא- האם הפתרון היחידי הוא ניתוח נוסף לתיקון הניתוח הראשון? והאם אפשר לבצע זאת גם בגיל 11? אודה על תשובתכם. בתודה, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד02/11/2008קשה לי לענות מבלי לבדוק את הילדה, אבל נראה כי באמת ניתוח הוא הברירה היחידה. בהחלט אפשר ולדעתי אם הפזילה נראית גם כדאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)