בעיית מיקוד עיניים ופזילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית מיקוד עיניים ופזילה
    שרון
    30/10/2008

שלום, אני אמא לילדה בת 11 שעברה ניתוח לתיקון פזילה בגיל 3. ממה שהבנתי היא נולדה עם איזשהו מום בעיניים שמונע מהעיניים לשתף-פעולה ולפיכך היא רואה 6:6 אך בכל עין בנפרד. יש לתופעה שם, אך איני זוכרת מה השם שנאמר לי. בכל אופן, הניתוח עבר בהצלחה, אך חלקית בלבד משום שכפי הנראה השריר של העין "נמשך" קצת יותר מדי כך שבמקום הפזילה פנימה שהיתה קודם, נוצרה פזילה קלה החוצה באחת העיניים. הפזילה אינה קבועה ואינה מורגשת כל הזמן, אך כשהיא עייפה היא מורגשת מאד וזה חבל כי היא ילדה יפה ויש כאן בעיה אסתטית ואולי גם מעבר לכך. בזמנו המנתחת אמרה לי שחבל יהיה לנתח שוב ושככל שהיא תתבגר היא תלמד לשלוט על שרירי העיניים שלה בזמן עייפות, אך זה נראה לי בדיוק ההיפך. אמרו לי גם בזמנו שבמצבה אין טעם לעשות תרגילי עיניים כי זה לא יעזור מאחר והבעיה שלי היא מולדת ושאין אפשרות למיקוד של העיניים. \ השאלה שלי היא מה בכל זאת אפשר לעשות. האם תרגילי עיניים באמת לא יכולים לעזור במצב כזה, ואם לא- האם הפתרון היחידי הוא ניתוח נוסף לתיקון הניתוח הראשון? והאם אפשר לבצע זאת גם בגיל 11? אודה על תשובתכם. בתודה, שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ` יאיר מורד
    02/11/2008

קשה לי לענות מבלי לבדוק את הילדה, אבל נראה כי באמת ניתוח הוא הברירה היחידה. בהחלט אפשר ולדעתי אם הפזילה נראית גם כדאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו