ילד בן 9 המתקשה בראיה למרחק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 9 המתקשה בראיה למרחק
    נוני.י
    15/03/2007

שלום דוקטור:
    בני בן 9 סובל מכך שהוא מתקשה לקרוא מרחוק (3 מטרים ויותר) ובמיוחד מהלוח בבית הספר וגם קושי בלראות עצמים אחרים מרחוק. מאידך, לקרוא מספר אין קושי ואף אין צורך לקרב את העיניים לספר. רופא עיניים כבר התאים לו משקפיים.
    מבחינת ביה"ס הנושא הסתדר מאחר וסוכם עם המחנכת שהוא ישב בשורה הראשונה הקרובה ללוח.
    אני כאביו רוצה להימנע מהשימוש במשקפיים ע"מ שהעיניים יתאמנו לראות בלי משקפיים מתוך תקוה כי עקב האימון (?!) הראיה תסתדר במשך הזמן. זאת מכיון שאני בילדותי לעתים הראיה היתה מטושטשת, אבל עם מיצמוץ וקצת סבלנות הראיה הסתדרה.
    תחושתי הנה שמכיון שלא הרכבתי אף פעם משקפיים, הרי העיניים עברו כעין אימון ראיה והסתגלו למצב וכך הכל בסדר אצלי.
    עד היום (גיל כמעט 50 ) איני נזקק למשקפים.
    מאידך אשתי (המרכיבה משקפיים) שלוחצת שאתן לו את המשקפיים טוענת כי האימון לעיניים נכון רק לאלו שמתקשים לקרוא מקרוב, אבל מאחר ובננו סובל מבעיה של ראיה לרוחק, הרי אי שימוש במשקפיים כאימון עיניים אינו יכול לפתור את בעית הראיה.
    שאלתי, האם חשיבתי נכונה? או שמא אשתי צודקת ואין מצב כזה של אימון לעיניים לבעלי מגבלת ראיה מרחוק ? האם אי הרכבת משקפיים יכולה להזיק לראייתו/עיניו של הילד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אימון

פרופ` יאיר מורד
    15/03/2007

צר לי לאכזב אותך אבל שוב, כמו תמיד, אשתך צודקת. אין אפשרות לאמן את העיניים להתגבר על קוצר ראייה. חבל שבנך ילך בתוך "ענן" של ערפול ראייה. תן לו משקפיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו