מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צלינדר אצל ילדה בת 3שירי08/04/2009
שלום רב.
היום היינו בבדיקת עיינים אצל רופא עיינים ומתברר שהבת שלי צריכה משפקיים עקב צילינדר.
התוצאה שיצאה: ימין 85, 1.75-, 0.2 +
שמאל - 100, 1.5-, 1.75+
מה זה אומר ? האם זה מצריך רק מעקב או צריך משקפיים
האם זה יכול להתסדר עם הזמן?
לתשובתכם אודה
חג שמח שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפים לילדה בת 3
ד''ר עידי מצר08/04/2009ערכי רוחק הראיה של ביתך הם 2+ מימין ו-1.75+ משמאל. אלו מספרים נמוכים מהגבול התחתון שמצריך משקפי ראיה. מאידך, הצילינדר הוא עיוות אופטי מורכב יותר מבחינה פיסיקלית מאשר קוצר או רוחק ראיה, אך בר תיקון במשקפים, עדשות מגע וכולי בערכים סבירים. ערכי הצילינדר של ביתך הם 1.75 מימין ו-1.5 משמאל בזוית כמעט ישרה בכל עין (85 ו-100 מעלות). ערכים וזויות אלה הן בגבול התחתון של הצורך במשקפי ראיה. אם היא רואה 6/6 בכל עין ללא תיקון הייתי ממתין. אם היא לא רואה טוב ללא משקפים, הייתי מעדיף לתת משקפים עם תיקון צילינדרי זה לביתך על מנת לאפשר לה לראות טוב בהמשך לאחר שהמוח יסגור פערים מבחינת הבשלתו מצב הקרוי "עין עצלה" והמשמעות שלו היא שהעדר ראיית תמונות בצורה ברורה פוגע בהתפתחות המוח בגילאים אלה ורק לאחר שנותנים את המשקפים המתאימות המוח מתאושש ויכול לראות שוב את התמונות הקטנות יותר כמו ילדים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)