מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בפיענוח בדיקת עינייםאבי21/05/2009
שלום לכולם,
ילדתי בת ה5 סובלת מזה כשבועיים מכאבי ראש. האבחנה משוערת של הרופאת עיניים היתה HEADACHE MYOPIA (קוצר ראייה). הילדה ביצעה בדיקת פונדוס ואלה ממצאים:
מקטע קדמי - תקין בשתי העיניים.
קרקעית עיניים - דיסקה עם גבולות ברורים, בעין ימין יש לראות מעט הרמה נוזלית של NFL ללא דימומים. מקולה - תקינה. קוטב אחורי צמוד.
ניראה כמבנה אנטומי.
האם מישהו יוכל לעזור לי בחוות דעת לגבי סיבת כאבי הראש לילדה?
נתנו לי הפנייה למרפאה אורטופטית להמשך בירור אבל התור הוא עוד זמן רב, ורציתי לקבל יותר מידע עד אז ולא לשבת בחיבוק ידיים שכן הילדה כואבת בינתיים. בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר עידי מצר21/05/2009ממצאי בדיקת מבנה החלק האחורי של העין תקין ואינו נותן עדות לבעיה שתמיד מחפשים במקרי כאבי ראש ממושכים - לחץ תוך גולגלתי מוגבר עקב בעיה בתוך הראש.
החלק השני שצריך לבצע הוא בדיקת המבנה האופטי של העין. אינני יודע מדוע רופאת העיניים לא בצעה זאת, יתכן ואיננה מומחית למחלות עיניים בילדים ואיננה מיומנת בבדיקה הידנית הדרושה לעתים בגיל זה. יתכן והילדה לא שתפה פעולה. עצתי היא להשלים את הבדיקה אצל רופא המומחה למחלות עיניים בילדים. הוא ידע לבדוק את כל הפרמטרים שציינתי ולתת חוות דעת כולל ומלאה. מרפאה אורטופטית היא מרפאה עם טכנאי פזילה בעלי נסיון רב בדרך כלל העוזרים לרופא העיניים, אך רופא עיניים המומחה לילדים ופזילה יוכל לבצע את הבדיקה בעצמו בדרך כלל בלוחות זמנים קצרים יותר בצורה ממצה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)





