רוחק ראיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוחק ראיה
    גלית
    31/05/2009

ד"ר שלום!

אחיינית שלי נולדה בשבוע 29.5 ובגיל 8 חודשים (מתוקן חצי שנה עקב פגות). הייתה בבדיקת עיננים ונאמר כי יש לה רוחק ראייה , בעין אחת +6 ועין שנייה +5.5 ללא פזילה והיא צריכה משקפיים.
    ידוע לי כי פגים צריכים להשלים את הפער כדי לראות כמו תינוקות שנולדו במועד וכי הסיכוי לפתח צורך במשקפיים גדול יותר. ברצוני לדעת:

האם קיים סיכוי שהיא תדביק את הפער בגיל ותהיה ירידה הדרגתית במספר במשך השנים עם גדילת הילדה. (מס' +6 הוא גבוה למדי). ותוריד משקפיים עד גיל 3 או עד גיל 7.

שנית, האם יש ניתוח להורדת מספרים ומשקפיים בגיל קטן במספרים אלו במידה והמספרים לא ירדו ואם כן באיזה גיל ניתן לנתח?
    אציין כי אני מגיל חצי שנה עם משקפיים ועד היום עקב רוחק ראייה +6.75 ו-5.5 +פזילה שתוקנה.
    ברצוני לדעת האם זה גנטי (רק אני עם רוחק ראייה במשפחתי ומרכיבה משקפיים). ולכן יש לה רוחק ראייה או שאין כלל קשר כי לה אין פזילה וזה בעצם עקב פגות?
    ובכלל האם רוחק ראייה זה גנטי?
    אודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוחק ראיה

הוספת תגובה

• רוחק ראיה

ד''ר עידי מצר
    31/05/2009

רחוק ראייה יכול לעבור בתורשה. גורמים המעלים את הסיכון הם אם להורים רוחק ראיה ואם הילד היה פג. אם לדודה (את) פזילה ורוחק ראיה יש גם יותר סיכון אך פחות מאשר מצב שלהורים בעיה זו.
    הטיפול הנכון הן משקפי ראיה כדי למנוע מאמץ ראייתי עד כדי פזילה והתפתחות עין עצלה. עם השנים יש נטיה למספר לרדת, אך במידה קלה ולא לחלוטין. ניתוחי לייזר לתיקון חדות הראיה ולהסרת המשקפים מומלץ לשקול רק משנות העשרים כאשר המספר מתייצב.
    בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

גלית
    31/05/2009

ד"ר תודה על תשובתך אך ברצוני לדעת האם יש אפשרות לנתח ילדים עם רוחק ראייה בגיל מוקדם להסרת משקפיים או שאין דבר כזה וצריך לחכות רק אחריי גיל 20 לניתוח לייזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח

פרופ` יאיר מורד
    01/06/2009

כיוון שהמספר צפוי להשתנות לא מנתחים לפני גיל 20 לפחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו