מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוחק ראיהגלית31/05/2009
ד"ר שלום!
אחיינית שלי נולדה בשבוע 29.5 ובגיל 8 חודשים (מתוקן חצי שנה עקב פגות). הייתה בבדיקת עיננים ונאמר כי יש לה רוחק ראייה , בעין אחת +6 ועין שנייה +5.5 ללא פזילה והיא צריכה משקפיים.
ידוע לי כי פגים צריכים להשלים את הפער כדי לראות כמו תינוקות שנולדו במועד וכי הסיכוי לפתח צורך במשקפיים גדול יותר. ברצוני לדעת:
האם קיים סיכוי שהיא תדביק את הפער בגיל ותהיה ירידה הדרגתית במספר במשך השנים עם גדילת הילדה. (מס' +6 הוא גבוה למדי). ותוריד משקפיים עד גיל 3 או עד גיל 7.
שנית, האם יש ניתוח להורדת מספרים ומשקפיים בגיל קטן במספרים אלו במידה והמספרים לא ירדו ואם כן באיזה גיל ניתן לנתח?
אציין כי אני מגיל חצי שנה עם משקפיים ועד היום עקב רוחק ראייה +6.75 ו-5.5 +פזילה שתוקנה.
ברצוני לדעת האם זה גנטי (רק אני עם רוחק ראייה במשפחתי ומרכיבה משקפיים). ולכן יש לה רוחק ראייה או שאין כלל קשר כי לה אין פזילה וזה בעצם עקב פגות?
ובכלל האם רוחק ראייה זה גנטי?
אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראיה
ד''ר עידי מצר31/05/2009רחוק ראייה יכול לעבור בתורשה. גורמים המעלים את הסיכון הם אם להורים רוחק ראיה ואם הילד היה פג. אם לדודה (את) פזילה ורוחק ראיה יש גם יותר סיכון אך פחות מאשר מצב שלהורים בעיה זו.
הטיפול הנכון הן משקפי ראיה כדי למנוע מאמץ ראייתי עד כדי פזילה והתפתחות עין עצלה. עם השנים יש נטיה למספר לרדת, אך במידה קלה ולא לחלוטין. ניתוחי לייזר לתיקון חדות הראיה ולהסרת המשקפים מומלץ לשקול רק משנות העשרים כאשר המספר מתייצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
גלית31/05/2009ד"ר תודה על תשובתך אך ברצוני לדעת האם יש אפשרות לנתח ילדים עם רוחק ראייה בגיל מוקדם להסרת משקפיים או שאין דבר כזה וצריך לחכות רק אחריי גיל 20 לניתוח לייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
פרופ` יאיר מורד01/06/2009כיוון שהמספר צפוי להשתנות לא מנתחים לפני גיל 20 לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)