מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיזול ורוחק ראיהדינה23/06/2009
שלום רב,
בתי בת 3.5.
לפני כשנה החלו לה התקפים של פיזול - בהם עיין ימין "מושכת" חזק לכיוון האף. ההתקפים נמשכו מספר ימים ופסקו. כל התקף לווה בביקור אצל רופא עיניים בקופ"ח (בתום ההתקף כי עד שמקבלים תור...) ולא נמצאו ממצאים.
לבסוף, בהמלצת הרופא, הלכנו איתה למיון בשניידר בזמן "התקף פיזול".
רופא עיניים ילדים בדק אותה וקבע כי מדובר בפזילה אקומודוטיבית והפנה אותנו לבדיקת אורטופטיקה.
עשינו אתמול את בדיקת האורטופטיקה (בשניידר). להלן התוצאות:
בדיקת קרקעית העיין - תקין
בדיקת חדות ראיה - SC 6/9. ,תמונות.
COVER TEST - מרחק 40+ SC
קרוב 50+ SC
תנועות עיניים - עין שמאל 2+
עין ימין 1- 3+
רפרקציה - ימין +3.75 SPH
שמאל +3.75 SPH
החלטות והמלצות - נרשמו משקפיים +3.00 BE
להרכיב קבוע ולבדוק השפעה אקומודטיבית.
אין צורך לסגור. הראיה שווה.
בהרחבה הפזילה גדלה ל- 30DG או מתיישרת
מעקב עוד 3 חודשים
אשמח אם תסביר לי את משמעות התוצאות.
כמו-כן, אשמח לשמוע מה דעתך במקרה זה על קבלת חוו"ד נוספת.
הבודקת אמרה לנו שנראה לי כי אין הבדל בראיה בין עיין ימין ושמאל, התחושה שלי (ואיני מתיימרת להיות מומחית לעיניים) היא כי עיין ימין רואה פחות טוב למרחוק, וגם בה מופיע עיקר הפיזול.
האם לעשות מייד משקפיים לפי המלצת הבודקת או ששווה לעשות בדיקה נוספת קודם?
האם עשיית משקפיים במספר לא נכון יכולה לגרום נזק?
ובקיצור - מה אתה ממליץ לעשות עכשיו?
תודה מראש,
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
פרופ` יאיר מורד23/06/2009יש לביתך רוחק ראייה ובכדי לראות טוב היא מכווצת את שרירי העיניים. הדבר גורם לפזילה. אם אכן עין ימין פוזלת יותר הייתי מעריך שגם המספר שם מעט גבוה יותר. כדי לפנות לעוד חוות דעת. (אבל זריזה..אחרת תעשי משקפיים ומקסימום תחליפי עדשה אח"כ).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)