התנגדות למשקפיים לילד בגיל כזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנגדות למשקפיים לילד בגיל כזה
    פרופ` יאיר מורד
    28/06/2009

שלום,
    הילד שלי בן 3 ובבדיקת עיניים שהוא עבר המליצו על משקפיים לפי המתכון הבא:
    SPH +0.5 Cyl -3.0 Axis 100
    SPH +0.5 Cyl -2.75 Axis 80
    יש לי קצת התנגדות למשקפיים לילד בגיל כזה, במשפחה לכולם יש משקפיים בגל קוצר ראיה כך שאני מניח שהוא לא יתחמק מזה אבל השאלה זה עד כמה חשוב כבר עכשיו לתת לו משקפיים והאם זה ישפיע על הראיה שלו בעתיד.
    ההתנגדות שלי היא מסיבות פסיכולוגיות,חברתיות ופרקטיות של ילד שלא ממש יכול לשמור על משקפיים (שבר,ניקיון ...), אני מניח שכשהוא יגיע לכיתה א' זה כבר סביר יותר להתחיל.

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא,
    גדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צילינדר ועין עצלה

ד''ר עידי מצר
    28/06/2009

בגיל של בנך הסיכון לסבול מעין עצלה, קרי, מעיכוב בהתפתחות מרכזי הראיה במוח, מוחשי מאד אם לא יקבל משקפים עם התיקון שציינת. במתן המשקפים אתה למעשה מונע פגיעה קשה בראייה שעלולה עם הזמן להיות בלתי הפיכה. חלון הזמנים לטיפול בעין עצלה פוחת עם הזמן עד לגיל 9. וככל שהזמן עובר והילד גדל, לוקח יותר זמן לתקן ליקוי ראייה.
    כל ילד גם בגיל בית-הספר שורט, שובר ומאבד את משקפיו לרוב ללא כוונת זדון ולפעמים בכוונה. לך כהורה יש את החובה ללוות אותו גם בדברים שלא קלים להתמודדות כי אתה יודע שאתה בסופו של דבר עושה את הדבר הנכון.
    רופא העיניים לילדים יוכל לעזור לך בשיטות התמודדות עם זה, וחלק גדול מחנויות האופטיקה המטפלות במיוחד בילדים, מעניקות הנחות ועזרה בחינם לתיקון המשקפים
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקפיים בגיל צעיר

ענת
    29/06/2009

היי גדי, ברצוני לעודד אותך ולהגיד ש"השד" לא כזה נורא , בני בן שנה ורבע ומרכיב משקפיים כבר 3 חודשים, נכון,, קשה עם ניקיון וכמה פעמים התעקמו ונשברו אבל אם תקנה את המשקפיים במקום הנכון ותוודא שיש אחריות לכל נזק העניין יהיה פשוט יותר, מעבר לכך תזרום ותקבל בהבנה ואהבה את העניין וכך יהיה לשניכם קל יותר, מנסיון , אצל הבן שלי כבר כולם התרגלו אליו עם משקפיים ורק עוזרים לי ושמים לב אם מלוכלך ואם נפלו לו (הוא לא מסיר אותם בכלל), בקיצור אני יזמתי את בדיקת העיניים הראשונה בגלל קוצר ראיה במשפחתי המורחבת ואכן עליתי על זה בזמן וכמה שיותר מוקדם יותר טוב כדי לפתח אצל הילד אפשרות לראיה תקינה ולהימנע מעין עצלה, אצלי לא אבחנו בגיל המתאים ז"א בגיל ינקות ורק בכיתה ד' או ה' ואז כבר היה מאוחר לתקן את העין העצלה, בכל אופן שיהיה בהצלחה ותחשוב רק על הבריאות של הילד ולא מה יגדו ומה יחשבו על זה שהוא מרכיב משקפיים, ועוד דבר, אל תרשה מלכתחילה שיקראו משקפופר אל תתקן בלי להתבייש מי שיגיד ככה , אני מודיעה לכל מי שאומר לו משקפופר שאני מרשה לקרוא לו רק הארי פוטר וכולם מקבלים את ההערה שלי בצחוק והבנה, שיהיה לנו רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו