זקוקה לעזרתך דחוף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעזרתך דחוף
    קרן
    08/07/2009

שלום,
    אתמול הייתי עם בני בן ה-4.5 אצל מומחה עיניים (דר' ריפלינג רונית), ויש לבני בעיה בעין ימין בלבד של בריחת עין כלפי חוץ. זו לא עין עצלה, והראייה 6/6 בשתי העיניים, זו לא בעיה של משקפיים כלל.
    זו בריחה עדינה אך אני כבר נתקלת בה כמה פעמים ביום, ואכן הרופאה ראתה זאת. היא גם אמרה שיש לו צילינדר מאוד נמוך (1).
    היא אמרה שניתן בינתיים לשים רטייה על העין החזקה בכדי לחזק את השרירים בעין החלשה. אך בכל אופן אין מנוס מניתוח בעתיד (ניתוח בהרדמה מלאה שבו צריך להרפות את השריר שמושך).
    השאלה שלי היא: אם גם ככה אין מנוס מניתוח אז למה לענות את הילד עם הרטייה? כי זה כל יום 3 שעות..
    מה דעתך בעניין?
    השאלה אם אחליט לא לשים את הרטייה..האם תיתכן הדרדרות במצבו?
    המון תודה
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרתך דחוף

הוספת תגובה

• פזילה כלפי חוץ לסירוגין

ד''ר עידי מצר
    11/07/2009

מצב זה מחייב מעקב על מנת לודא את מידת הפזילה, לבדוק כי הפזילה לא מחמירה בעוצמתה או בשכיחותה וכי לא גורמת לפגיע בחדות הראיה או בראייה הדו-עינית. אם אחד המדדים האלה מתקיים, קיימת התויה ברורה לניתוח. אם לא אזי עוקבים אחר הפזילה בלבד וסגירת העין שאינה פוזלת נועדה למנוע נזק תאורטי כפי שציינתי בגלל פזילה, קרי עין עצלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו