מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיקוד מבט תינוק עם דרמואידדלית30/07/2009
ד"ר מצר שלום,
ענית לי בעבר ועזרת מאוד. אני שואלת שוב לגבי בני עם דרמוליפומה בעין.
כיום הוא בן חודשיים וכפי שכתבתי מכיוון שהעקיבה לא היתה רציפה ועקבית נוירואופטלמלוגית שלו שלחה אותנו להערכה נוירולוגית. הוא עבר את הערכה נוירולוגית פרטית ומאוד מקיפה שפרט לעניין עם העין (שכמובן לא חדש לנו) לא מצא כלום.
הוא החל לעקוב טיפה יותר טוב בעיקר כאשר הוא בתנוחת חצי ישיבה ובעיקר אחרי אנשים.
עוקב 180 מעלות מספר רב של פעמים ברצף.
אבל עדיין אני רואה שהמבט שלו פעמים רבות מאוד לא ממוקד הוא בורח כאשר מקרבים אובייקט ולרוב קשה למקדו. גם כשהוא מסתכל אני רואה פחות מיקוד.
פרט לכך, עם הסגירה הולך רע מאוד וללא ספק העין עם הדרמואיד חלשה מאוד.
האם העובדה שהוא עדיין לא ממקד מבט כמו שצריך תואמת גיל. מה ניתן לעושת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בעין עצלה עקב דרמואיד
ד''ר עידי מצר01/08/2009אין ספק שסגירה חשובה, אך איננה הטיפול היחידי. חשוב לבצע בדיקת האופטיקה של העין לודא כי אין צורך במשקפי ראייה (כן, גם בגיל חודשיים נותנים משקפים אם מדובר בבעיה אופטית חמורה). בנוסף, ממצא זה עשוי לחזק את הצורך לנתח ולכרות את הדרמואיד אם יתכן השתלת קרנית חלקית מסוג זה או אחר. מומלץ שצוות של מומחה עינים לילדים ומומחה עינים למחלות הקרנית יתנו חוות דעת בנושא.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)