מיקוד מבט תינוק עם דרמואיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקוד מבט תינוק עם דרמואיד
    דלית
    30/07/2009

ד"ר מצר שלום,
    ענית לי בעבר ועזרת מאוד. אני שואלת שוב לגבי בני עם דרמוליפומה בעין.
    כיום הוא בן חודשיים וכפי שכתבתי מכיוון שהעקיבה לא היתה רציפה ועקבית נוירואופטלמלוגית שלו שלחה אותנו להערכה נוירולוגית. הוא עבר את הערכה נוירולוגית פרטית ומאוד מקיפה שפרט לעניין עם העין (שכמובן לא חדש לנו) לא מצא כלום.
    הוא החל לעקוב טיפה יותר טוב בעיקר כאשר הוא בתנוחת חצי ישיבה ובעיקר אחרי אנשים.
    עוקב 180 מעלות מספר רב של פעמים ברצף.
    אבל עדיין אני רואה שהמבט שלו פעמים רבות מאוד לא ממוקד הוא בורח כאשר מקרבים אובייקט ולרוב קשה למקדו. גם כשהוא מסתכל אני רואה פחות מיקוד.
    פרט לכך, עם הסגירה הולך רע מאוד וללא ספק העין עם הדרמואיד חלשה מאוד.
    האם העובדה שהוא עדיין לא ממקד מבט כמו שצריך תואמת גיל. מה ניתן לעושת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הטיפול בעין עצלה עקב דרמואיד

ד''ר עידי מצר
    01/08/2009

אין ספק שסגירה חשובה, אך איננה הטיפול היחידי. חשוב לבצע בדיקת האופטיקה של העין לודא כי אין צורך במשקפי ראייה (כן, גם בגיל חודשיים נותנים משקפים אם מדובר בבעיה אופטית חמורה). בנוסף, ממצא זה עשוי לחזק את הצורך לנתח ולכרות את הדרמואיד אם יתכן השתלת קרנית חלקית מסוג זה או אחר. מומלץ שצוות של מומחה עינים לילדים ומומחה עינים למחלות הקרנית יתנו חוות דעת בנושא.
    כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו