פזילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פזילה
    מיכל
    12/09/2009

שלום,
    אני בראשית שנות השלושים, סובלת מפזילה מולדת בעין ימין - החוצה. עד לפני - 5 שנים, הפזילה כמעט ולא הורגשה, רק כשהייתי עייפה או במתח ובבת אחת הייתה החמרה בשנים האחרונות ( אני מקשרת למתח סביב מותו של אבי). פניתי למספר מומחים בתחום שטענו כי סיכויי ההצלחה עומדים על .
    70%, יש לציין כי איני סובלת מעין עצלה.
    בשבוע האחרון נאמר לי ע"י אנשים קרובים כי ישנה החמרה של ממש בפזילה וכי העין בורחת לגמרי החוצה. מה יכולה להיות הסיבה להחמרה, אני מאוד מודאגת ומה הסיכוניים בניתוח פזילה?

תודה רבה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פזילה

הוספת תגובה

• פזילה

פרופ` יאיר מורד
    15/09/2009

שלום רב
    לשאלותייך:
    מה יכולה להיות הסיבה להחמרה - ברוב המקרים זה המהלך הטבעי של המחלה - החמרה עם השנים.
    מה הסיכוניים בניתוח פזילה - ניתוח פזילה הינו ניתוח כמעט נטול סיכונים, הרבה פחות מאשר ניתוח לייזר להורדת משקפיים למשל. הסיכוי שיגרם בניתוח נזק בלתי הפיך הוא אולי 1:50000. מאידך סיכויי ההצלחה עומדים על כ 85% כאשר עושים את הניתוח בשיטת תפרי ההתאמה.
    אני חושב שאין שום סיבה שתמשיכי לסבול מפזילה, מה גם שהיא מחמירה עם הזמן.
    פני למומחה לפזילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו