דלקת עיניים חוזרות שאלה לדר' מצר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת עיניים חוזרות שאלה לדר' מצר
    ורד
    16/10/2009

לדר' מצר שלום,

בני בן 10 וחצי סובל מדלקות עיניים לעיתים קרובות וגם משעורות חוזרות .
    לפני שבוע שוב הדלקת חזרה , מתבתאה בעיניים אדומות ונפיחות של העפעפעיים במיוחד אחראי לילה ובמשך היום יורד ועולה.

הלכנו לרופא עיניים והוא אמר לי שיש אצלו מחלה השם לא זכור לי על היא מתבתאת ע"י קשקשת בעפעפעיים ושזה גורם לדלקות ולשערות חוזרות ע"י כך שהקשקשים סותמים את הנוקבויות.
    הבנתי ממנו שזה מחלה כרונית. הוא נתן לי תרופות : טיפות עיניים בשם Maxitrol ו משחה Bamyxin
    וגם המליץ לעשות מסאז'ים לעפעמיים בערב.התחלנו את הטיפול ביום ראשון עדיין אני לא רואה שיפור. המליץ לנו להשתמש בממחתות לחות של דר' פישר בערב.
    לשאלה: מה שם המחלה בלועזית - בשפה הרפואית?
    האם באמת המחלה הנ"ל היא לכל החיים או עם הגיל היא עוברת?
    האם קיימים תרופות נוספות ותוך כמה זמן צריך להיות שיפור מתחילת הטיפול?
    האם המחלה הנ"ל יכולה לגרום למחלות עיננים אחרות ואיך למנוע את זה ?

נ.ב. בני נולד עם סתימה בצינורית הדמעות באחד העיניים ונותח בגיל שנה בהצלחה.
    הבנתי שאין קשר בין זה לבין הבעיה החדשה.

אודה על תשובתך המקצועית במהירות .

בברכה , וולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• BLEPHARITIS

ד''ר עידי מצר
    16/10/2009

שם הדלקת בלועזית בלפריטיס. מדובר בדלקת כרונית של בלוטות החלב בעפעפים המפרישות את החלק השומני בנוזל הדמעות ומונעות אידוי מהיר של הדמעות מפני השטח של העינים. בדומה לפצעי בגרות וקשקשים בעור הפנים והראש, גם בעפעפים יכולים להווצר קשקשים בשולי הריסים. הם נופלים לתוך העין וגורמים לאודם וגירוי.
    מכאן שהדרך לטפל בדלקת זו היא:
    1. הפחתת הדלקת ומניעת זיהום משני חיידקי על ידי המקסיטרול והבמיקסין
    2. ניקוי פעמיים ביום מכני של הקשקשת וההפרשות על ידי האייקר (מגבונים לחים מיוחדים לעפעפים של דר' פישר)
    3. במידה ונגרמים שעורות חוזרות - אני גם ממליץ על טיפול בכדורי אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרציקלינים דוגמת מינוקסין או דוקסילין (כמו בטיפול בפצעי בגרות). זאת, על מנת לגרום להפרשות להיות פחות צמיגות עם פחות סיכוי לסתום את צינוריות ההפרשה ולגרום לשעורה.

הטיפול מתחיל להשפיע תוך שבוע- שבועיים באופן משמעותי.

בריאות שלמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו