חסימה בדרכי הדמעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימה בדרכי הדמעות
    שלי
    21/10/2009

לרופא שלום

ביום שני הקרוב ביתי בת השנה וחצי נכנסת לאישפוז יום למחרת אמורה לעבור ניתוח פתיחת דרכי הדמעות לפני שלושה חודשים נבדקה נמצו אז חסימה חלקית בעין ימין עין שמאל הצבע ירד ללא בעיות החודש בבדיקה לאחר שלושה חודשים פתאום התגלה שהחסימה אינה חלקית אלא מלאה בשתי העיניים הצבע במקום לרדת נשאר הציף את העיניים ואף יצא מתוך העיניים כמו גם ונכון עדין להיום הילדה דומעת כל הזמן ללא סיבה והעיניים ניראות רטוהות כל הזמן כאילו בכתה שאלותי לגבי הניתוח הן:
    1 כיצד מתבצעת ההרדמה בתינוקת בת שנה וחצי?
    2 אם הניתוח פשוט למה מאשפזים יום לפני למה מחברים עירוי למה נועד ואיך גורמים לתינוקת לא למשוך את העירוי?
    3. תוך כמה שעות אחרי הניתוח משתחררים הביתה?
    4.כיצד מסבירים לבת שנה וחצי מה היא הולכת לעבור?
    5.מהם סיכויי ההצלחה והאם באמת החסימה תיפתח לאחר ניתוח אחד?

אני מאוד חרדה מן ההרדמה עצמה וחושבת כל הזמן איך ירדימו אותה אם היא תתנגד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסימה בדרכי הדמעות

הוספת תגובה

• חסימה

פרופ` יאיר מורד
    23/10/2009

שלום רב
    תשובות לשאלותיך למטה

1 כיצד מתבצעת ההרדמה בתינוקת בת שנה וחצי?
    בעזרת מסיכה המזרימה גז הרדמה
    2 אם הניתוח פשוט למה מאשפזים יום לפני למה מחברים עירוי למה נועד ואיך גורמים לתינוקת לא למשוך את העירוי?
    באמת אינני מבין מדוע יש לאשפז יום קודם. שאלי את הרופא המנתח. התינוקת לא תמשוך את העירוי מכיון שהוא מקובע ליד.
    3. תוך כמה שעות אחרי הניתוח משתחררים הביתה?
    בדר"כ תוך מספר שעות
    4.כיצד מסבירים לבת שנה וחצי מה היא הולכת לעבור?
    לא חושב שהילדה תבין יותר מדי. לשיקול דעתך.
    5.מהם סיכויי ההצלחה והאם באמת החסימה תיפתח לאחר ניתוח אחד?
    אם מדובר בשטיפת דרכי דמעות: 85%

אני מאוד חרדה מן ההרדמה עצמה וחושבת כל הזמן איך ירדימו אותה אם היא תתנגד?
    סביר להניח שהיא תתנגד למסיכה אבל תוך מספר שניות תרדם ולא תזכור כלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלי
    23/10/2009

שאלה נוספת במידה והילדה מנוזלת תמידית מגיך חודשיים לערך יש נזלת שלא עוברת בכלל גם בימות הקיץ היתה שם הנזלת ינתחו או ידחו? יש סיכוי שהנזלת קשורה גם לחסימה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הניתוח לא בוצע בסוף נדחה

שלי
    08/11/2009

כי הסתבר שחייבים את החתימה של שני ההורים אפילו שאנחנו גרושים והמשמורת אצלי הניתוח נדחה לחודש דצמבר ויעשה באישור בית משפט בלבד וללא חתימת האב
    אך נאמר לי ע"י רופאת הילדים שאם הנזלת תימשך (יש לה מגיל חודשיים נזלת כרונית) הניתוח ידחה שוב מה הקשר של דחיית הניתוח לנזלת? האם יש קשר לעודף הנזלת אצל הקטנה לחסימה? כי יש רופאים שטוענים שכן שכל איברי הפנים על אותם צינורות וקשורים ויש כאילו שטוענים שאין קשר מה הנכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזלת

פרופ` יאיר מורד
    10/11/2009

נזלת יכולה להחמיר את החסימה באף. בדר"כ נזלת לא צריכה לגרום לביטול ניתוח אם אין גודש בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שלי
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו