ניתוח בעין לבן שנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח בעין לבן שנה
    כרמית א
    30/10/2009

שלום.רופא העיניים הפנה אותנו לבי"ח שניידר לניתוח העין של תינוקינו.מאז שנולד העין שלו מפרישה מוגלה. לא עזר סינטומיצין ועיסוי הופסק לאחר זמן קצר מכיוון שצרח והשתולל.
    בתחילה זה היה בשתי העיניים ולאחר כמה חודשים בעין אחת זה עבר.בשניה זה ממשיך ולא נראה טוב.
    יש לנו בקרוב תור לייעוץ בשניידר,מן פגישה של לפני ניתוח.
    שאלותיי הן: 1. הרופא הסביר לי על התהליך הניתוחי, אך איני מבינה מדוע הם חושבים שזו סתימה... הדמעות יוצאות בסדר כשבוכה והעין לא דומעת סתם כך.רק הפרשות מוגלתיות.
    2. שמעתי מאימהות אחרות שלילד עשו ניתוח כי העין כל הזמן דמעה..אצלו זה לא כך.-מדוע בעצם ישנה מוגלה שנה שלמה?? 3. כמה זמן אורך ניתוח שכזה?? אני יודעת שזה בהרדמה מלאה ואני די חוששת... אשמח לכל מידע בנושא זה.גם הפנייה לכתבות.תודה כרמית א

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בעין לבן שנה

הוספת תגובה

• חסימה בדרכי הדמעות

ד''ר עידי מצר
    30/10/2009

מדובר בחשד לחסימה בניקוז הדמעות לחלל האף, לא ביצור הדמעות. לעתים החסימה גורמת לדמעת. לעתים החסימה חלקית ולא גורמת לדמעת, אך גורמת להצטברות ריר המופרש בתוך דרכי הדמעות ולא מנוקז החוצה. בריר גדלים חיידקים המצויים דרך קבע על פני דרכי הדמעות ועל פני העיניים וגורמים להפרשה מוגלתית. יש מספר סוגי ניתוחים עם שטיפה, צנרור עם צנטר וצנרור עם קטטר בלון. הכל בשלב הראשון. לקטטר בלון שיעורי ההצלחה הגבוהים ביותר, אך זה לא מכוסה בדרך כלל באופן מלא על ידי קופות החולים. הניתוח אורך בדרך כלל עד לחצי שעה תלוי בזמן ההרדמה וסוג החסימה וכפועל יוצא סוג הניתוח ומבוצע בתינוקות וילדים בהרדמה כללית. ולסיכום, בדרך כלל מנסים להמתין עד לגיל שנה כי 90% מהבעיות נפתרות מעליהן עם עיסוי עד גיל זה. מעבר לגיל זה יש סיכוי נמוך לפתיחה עצמונית של דרכי הדמעות ולכן נדרשת התערבות כירורגית.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו