דרמואיד מעל הגבה השמאלית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דרמואיד מעל הגבה השמאלית
    אורטל
    08/11/2009

שלום ,
    שמי אורטל , הייתי שמחה להיתיעץ לגבי בני בן 8 חודשים והוא נולד עם שק נוזלים מעל הגבה השמאלית,
    בביהח כרמל - שם הוא נולד בוצעה בדיקת אולטרסאונד + דופלר ונמצא כי זה אינו מכיל רסיסי עצמות או כלי דם
    ולמעשה זה ציסטה - אובחן כדרמואיד .
    נאמר לנו כי ייתכן וזה ייגדל פרופרוציונית עם הפנים .
    כיום אנחנו במעקב ועשינו שוב דופלר וניראה כי מבחינת תכולתו לא הישתנה השק.
    לגבי גודלו - אנו ממתינים לפגישה -לנו ניראה כי זה גדל.
    הפתרון מבחינת הרפואה הקונבנציונלית הינו לחכות כמה שניתן ולהוציאו בניתוח בהרדמה מלאה .
    גודלו של השק - קצת פחות מ 1 סמ קוטר ואינו מפריע לשום דבר מבחינה מוטורית / פעילות העין.
    אני אשמח אם תיהיינה לך הצעות נוספות שכן אינני רוצה להגיע לחדר ניתוחים .
    אנא עיזרו לי..
    תודה מראש,
    אורטל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דרמואיד מעל הגבה השמאלית

הוספת תגובה

• דרמואיד

ד''ר עידי מצר
    09/11/2009

הגישה שתוארה סבירה בהחלט. לא עושים דבר כל עוד אין פגיעה תפקודית/נזק למבנים הסמוכים או פגיעה במבנה הפנים. הרחקה כירורגית היא הדרך היחידה היכולה להבטיח את הוצאת הנגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרמואיד מעל גבה שמאל

אורטל
    29/11/2009

היינו אצל רופא מומחה והחשש שהוא הביע היה לגבי העובדה שהיות ומדובר בגיל בו הגולגולת עדיין בצמיחה, לא ידוע האם הדרמואיד ילחץ על העצם ואולי ייצור שקע או עיוות בגדילת/צורת מבנה הגולגולת, כך שנשארנו עם השאלה האם להוציאו מוקדם למרות שכרגע אין שום פגיעה או הפרעה מוטורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו