מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמיכל29/11/2009
לבת שלי בת ה-6 יש משקפיים:
ימין- 2.75 צילינדר 170 מעלות ומספר +0.75
שמאל- 3 צילינדר 180 מעלות ומספר +0.75
עשיתי לה משקפיים לפני חצי שנה ועשו לי עדשה עם עובי סכין דק 50.
עכשיו הייתי אצל רופא עיניים שלאחר הרחבת אישונים קבע שהמספר שלה:
ימין- 2.5 צילינדר 175 מעלות (בלי מספר)
שמאל- 3 צילינדר 180 מעלות (בלי מספר)
הרופא טוען שבבדיקת הרחבת האישונים הוא ראה שהפלוסים ירדו לה ל-
1.25 בעין שמאל ו- 1 בעין ימין ולכן הוא לא רשם לה את הפלוסים במרשם למשקפיים.
השאלות שלי הן:
1. עכשיו שייש לה במרשם למשקפיים רק צילינדרים, איזה עובי עדשה כדאי לעשות כדי שיצא דק ויפה? אני מבינה שכבר לא מדובר בסכין דק, אלה ב- 1.6/1.7 וכדומה.
2. מה הסיכוי שבבדיקות הבאות ירד לה המספר (הפלוסים) או הצילינדרים?
3. עד איזה גיל מומלץ לבחור מסגרת עם פלסטיק שקוף כזה על החלק של האף (הבת שלי כרגע
בת 6).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` יאיר מורד29/11/2009
1. עכשיו שייש לה במרשם למשקפיים רק צילינדרים, איזה עובי עדשה כדאי לעשות כדי שיצא דק ויפה? אני מבינה שכבר לא מדובר בסכין דק, אלה ב- 1.6/1.7 וכדומה.
בנושא זה עליך להתעיץ עם האופטקאי - ישנן אפשרויות רבות.
2. מה הסיכוי שבבדיקות הבאות ירד לה המספר (הפלוסים) או הצילינדרים?
סיכוי גדול. לצערי זה לא כל כך חיובי כי היא כנראה בדרך לפתח קוצר ראייה בנוסף לצילינדר
3. עד איזה גיל מומלץ לבחור מסגרת עם פלסטיק שקוף כזה על החלק של האף (הבת שלי כרגע
בת 6).
בגיל 6 אפשר גם להשתמש במשקפיים אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מורד בהמשך לתשובתך
מיכל30/11/2009קודם כל תודה רבה על תשובתך, ושאלה נוספת,
מדוע רשמת שלפי הנתונים הפלוסים כנראה ירדו והיא תפתח קוצר ראייה בנוסף לצילינדרים?
לפי מה אתה רואה את זה?
ומה ההבדל בינה לבין ילד בגיל 6 ללא פלוסים שייש לו ראייה 6:6 (ללא משקפיים)?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
פרופ` יאיר מורד04/12/2009בדרך כלל יש לילדים מספר + עם צילינדר מינוס. כאשר המספר הוא אפס ויש רק צילינדר, לפי נסיוני בדר"כ המספר יורד עם הזמן לכיוון מינוס. אבל זה לא חייב לקרות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר מורד
מיכל04/12/20091. אבל עדיין יש לה פלוס בכל עין עם צילינדר מינוס (ראה בתכתובת הקודמת)
במרשם למשקפיים הרופא הוריד לה את הפלוסים לגמרי.
אז עדיין יש לה זמן עד שירדו הפלוסים לגמרי, לא?
2. עד איזה גיל טבעי (ואולי גם מומלץ) שלילד יהיה פלוסים כדי שהוא לא יפתח קוצר ראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
פרופ` יאיר מורד05/12/2009יש לה עוד הרבה זמן, אולי שנים ואולי לעולם לא! מצטער שהלחצתי אותך.
בדר"כ הפלוס הופך לאפס אחרי גיל 7-8.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)